Vitsippor

1305_namnlöst_020Där står dom i sin fulländade vårliga skönhet, vitsipporna. Svajandes i skogsbrisen. Till synes fullständigt oberörda av titlar, kapital, tillväxt, finanskris, integrationsproblem, miljöförstöring och stress. Till sin levnad helt i harmoni med sin design. Som för övrigt gäller hela naturen där inte människan har interfererat och skövlat. Fåglarna sjöng och solen på väg upp denna morgon. Med behaglig morgontemperatur och strövtågsglädje i sinnet blev det en tur till Axelstorp . Där vackra vitsippemattor breder ut sig fritt och inbjuder till att inta ryggläge och förstrött betrakta himlen och molnen som flyktar förbi.

Funderandes på hur svårt människor har för att vara positiva. Tillbringade själv helgen med en mycket gnällig person. Gnällde på det mesta och även på massa gammalt som vi hört förr. Svårt att inte låta sig påverkas och hålla emot dessa negativa energier. Det har aldrig vederlagts eller dokumenterats att det är lättare att vara negativ än positiv. Det handlar till stor del om val och “mindsetting”. I de allra flesta situationer har man alltid valmöjlighet.  Att välja att se allt det vackra och fina som finns runtikring oss istället för att dra iväg med sinnet och börja gnälla på minsta lilla ting som hittas. Det finns rejält många olika saker att irritera sig över och som dessvärre inte går att göra något åt. Att använda sig av acceptansstrategi och “let go” när det gäller saker som vi inte kan eller för den delen inte vill eller orkar förändra. Att då flytta medvetandefokus till saker vi tycker om och som vi uppskattar. Mänsklig dumhet är ju nästintill gränslös och man får försöka se ljuspunkterna som det finns mängder av. Inte minst i naturen. Även många fantastiska människor som osjälviskt underlättar andras levnad och bidrar till att förbättra miljön.

Såg Tomas Pettersson på Hillesgården mitt ute på skånska prärien för några veckor sedan. Fantastiskt roligt och tänkvärt ,fylld med visdom och stor människokännedom ger han sig in på livets alla företeelser från flera olika synvinklar . Han nämner “offerkoftorna” som sitter hemma och aaaaldrig tror det blir bättre. Det är jämt andras fel och deras beteenden som gör att jag sitter här i min “hudda” i skogen och nästan tycker lite synd om mig själv. Jag är ett offer för andras uttal och gärningar. Visst finns det omständigheter som är gränslöst tragiska och outhärdliga som en del får ta sig igenom. Men på det hela taget så handlar livet till 10% vad som händer en, och 90 % hur vi tar det och hanterar det. Att även då det är som värst försöka fortsätta leva efter sina innersta värderingar.

Kan verkligen rekommendera Tomas Pettersson och hans show “shaken not störd”

 

 

 

 

Related Posts

No Comments Yet.

Leave a Comment