Vitsippehav

1305_namnlöst_010

Blomsterhav. Hänförandes vackert. Blir mer och mer intresserad av fotografering. Ett verkligt bra sätt att se och upptäcka,och att komma ut  i naturen, i stan eller på landsbygden. Att vara närvarande i nuet på ett nästan magiskt sätt. Krypandes på alla möjliga sätt för att få till närbilder från olika vinklar. En helt ny värld öppnar sig genom att iaktta de små tingen i skapelsen. Fascinerande och ett bra sätt att stanna upp i tillvaron. Jag har ju själv rusat runt och jagat genom åren. Och varit stundtals väldigt negativ och gnällande. Men genom träning och beslutsamhet så går det att se allt det positiva och att minimera gnällandet. Och det blir en avsevärd skillnad i livskvalitet vill jag lova. Ett annat bra sätt är tacksamhetsfrossa. Att känna in och medvetandegöra allt i sitt liv man känner tacksamhet för. Även de minsta små detaljer man finner, och till slut blir det väldigt mycket att vara tacksam över,rena tacksamhetsfrossan.

Att tilllbringa  mycket tid i naturen förändrar min syn på livet och tillvaron mer och mer. Väcker förundran,beundran och samtidigt tilltar ödmjukheten inför det storslagna i naturens balans och alla de ofattbart “intelligenta” lösningar för överlevnad som utvecklats-skapats eller hur man nu ser på det.

Så en ny morgon i morgon. Att börja dagen med en stor portion tacksamhet över allt det fina som finns i vardagen. Byta ut  allt det som vi tar för givet mot tacksamhet. De mest grundläggande saker som att andas friskt och lätt, att få äta sig mätt och dricka någorlunda friskt vatten. Bära kläder och ha en boning att dra sig tillbaka till. Fritt kunna uttrycka åsikter och träffa de människor man älskar allra mest och finner gemenskap och glädje med. Dessa grundläggande saker är det många som saknar,väldigt många faktiskt. För mig tänkvärt och en stor tacksamhet väller upp varje dag, samtidigt som en nästintill gränslös ledsnad vandrar sidan om i min vetskap att väldigt många saknar något eller allt av detta  grundläggande för  glad och lätt levnad.

 

 

Related Posts

No Comments Yet.

Leave a Comment