Svart och vitt

namnlöst-1-7Svart och vitt. Är då livet svart och vitt? Nej inte alls. Det är en ändlös variation av grånyanser däremellan. Visst är livet och universum uppbyggt av motsatser som vi här kan låta yin och yang representera. Det är materia och antimateria. Plus-  och minusladdade elementarpartiklar som bygger upp allt vi kan se och uppleva (förutom vår sinnevärld som kanske inte består av partiklar). Ljus och mörker och så vidare. Mina tankar går ofta till människans dumhet och den gränslösa grymheten. Framförallt är det grymhet mot barn och djur som stör mitt sinne så ofantligt. Är det då en slump vem som får det “bra” och vem som “råkar ut för” ohyggligheter? Är då universum välvilligt som Einstein trodde så skulle alla människoöden vara valda av individen själv. Att man väljer grymhet och outsägligt lidande på själslig nivå för att utvecklas genom lidandet.  Lidandets goda skulle man kunna säga. Men det är så plågsamt att se och läsa om människans grymhet mot försvarslösa som barn och djur. Alltid är det för ett ego som skall tillfredsställas ekonomiskt eller genom njutning av olika slag på bekostnad av andras välbefinnande och orsakandes lidande. Kött och pälsproduktion är två exempel som skulle kunna få ett slut imorgon om vi inte köpte pälsvaror och åt vegetariskt. Eller åtminstone åt kött som var från ekologiska farmar där djuren har det bra under sin levnad eller bara åt viltkött. Alla pälsfarmar skulle totalförbjudas med omedelbar verkan. Idag finns det så fina syntetmaterial som ersätter plågsamt uppfödda djurs pälsar så det knappt märks någon skillnad dem emellan.

Eller är det så att vi skapar vårt livsöde och får skörda det vi sått? Ja det är väl enda rimliga förklaringen till dessa grymheter. Att det inte finns någon slump som förorsakar vissa individers outhärdliga livsöden. Vi väljer alla själv på själslig nivå vilket liv vi får från gång till annan. För då torde det vara så att vi återkommer och lär oss nya saker liv efter liv och får ta del av våra egna grymheter för att lära oss av dem. Alltså inte något bestraffande universum eller någon vred och grym gudom som bestraffar människor genom plågsamma livsöden. Skulle en allvetande och superintelligent gud kunna skapa en ofullkomlig och grym värld som upplevs som rena kaoset av många människor? Där rädsla, ångest och panik är en vardaglig upplevelse? Logiskt sett finns bara ett svar- Nej! En fullkomlig gud som är allvetande skulle aldrig skapa något skröpligt och bräckligt med ohyggliga plågor för sina barn eller hur?  Finns inte en minsta lilla chans och det är ställt bortom minsta lilla tvivel anser jag.

En kärleksfull gud skulle skapa en värld full av glädje och njutning där olidliga plågor skulle vara helt otänkbart eller hur? Har vi så missat något här? Vad är i görningen? Är det så att vi alla är en del av gud och att vi har fått en fri vilja att skapa vårt liv och vår utveckling med? Ja rimligen borde det vara så att en kärleksfull gud låter var och en skapa sina liv och livsöden med sin skaparförmåga. Vi är då skapade till guds avbild, alltså har vi fått en skaparkraft precis som gud själv är skapande. Alla får uppleva det dom själv valt i sin livsplan. Inget sker av en slump? Ja fan vet…. hur det hela hänger ihop. Vi kan bara ta ansvar för vårt liv och göra goda gärningar. Det behöver ju inte utesluta njutning av allehanda slag. Vi kan uppleva njutning och glädje utan att förstöra naturen, miljön och utan att plåga och skada andra individer. Viljan, var är viljan? Med viljan kan vi välja det goda även om vi är ofullkomliga och skröpliga och “har våra dagar”. Vi förorsakar varandras lidande genom tankar ord och handlingar, det kan vi inte komma ifrån. Men vi kan anstränga oss för att inte medvetet plåga andra människor och våra vänner djuren. Pedofiler, incest, människohandel, sexslavar, tortyr, fångenskap, våldtäkter, djurplågeri av allehanda slag främst för kött och päls. Men även för så sjuka ideer som elefantbetar, noshörningshorn och hajfenssoppa, där miljoner hajar dödas för fenans skull. Skulle detta då stimulera mäns sexaptit med hajfenor och malda horn? I min tankevärld är det så sjukt och bisarrt  att man bara har kunnat komma på något sådant. Vill man öka testosteronet så kör styrketräning, högintensiv intervallträning med maxpuls någon gång i veckan. Ät sunt med tillräckligt av aminosyror (framförallt L- arginin) , vitaminer och mineraler. Färska rawfoodnötter (naturligt torkade och ej upphettade) är ett utmärkt  sätt att öka sexlusten på. Med paranötter i spetsen. Dom kanske  skulle heta paradisnötter istället haha. Enkla, miljövänliga och bra sätt att öka sexlusten på. Dessutom så kommer ingen till skada och man får en hälsoeffekt på köpet så att säga. Och det är vetenskapligt bevisat så det torde inte råda några tvivel därom. Låt noshörningar, elefanter, hajar och alla de andra leva ostört i sina naturliga miljöer. Vi tar ett gemensamt beslut att lägga ner sånt trams och dravel som att malda djurhorn ökar potensen. Det räcker med sockerpiller och tankens urstarka skaparkraft för att få önskad effekt vad man nu än vill uppnå.

Livet är ej svart och vitt utan så mångfacetterat att det vida övergår våra förstånd. Bilderna får symbolisera svartvitt som är mitt senaste foto “experiment”. Åse får ställa upp som modell och det blir väldigt kreativt prövande för att finna nya infallsvinklar i mitt fotoutvecklande som jag anser fortfarande är i nybörjarstadiet. Att släppa taget och försöka skapa utanför “ramarna” och våga och experimentera för nyskapande fotokonst. Jag har bara börjat i tanken. De flesta av mina bilder är turist- och familjebilder som i sig kan vara berörande och uttrycksfulla. Men jag vill utvecklas och uttrycka min fotografering  på andra sätt.  Känns svårt att hitta in i detta  mitt “nya” sätt att se och fotografera “verkligheten. Jag är inte mycket för att göra om bilderna som konst i datorn utan jag vill göra fotot på plats så att säga. Bara finjustera i datorn och beskära bilden. Får se vart det leder.

 

namnlöst-1-10namnlöst-1-6

 

 

 

Related Posts

No Comments Yet.

Leave a Comment