Sunshine

namnlöst-008Sunshine. Efter tre dagar i Marbella så fortsatte jag färden norrut för att påbörjan hemresa. Marbella är bara så fantastiskt fint och trevligt och jag har haft tre underbara dagar där. Ena dagen så tog jag en tur till Funegirola, där det bor väldigt många svenskar och det finns svenska affärer och en svensk tidning där. Jag läste att svenska skolan i Funengirola hade cirka 240 elever när artikeln skrevs om “svenskkolonin” på solkusten, Costa del sol

Jag träffade ett par från Luleå som tillbringade fyra veckors semester i Fuengirola. Dom berättade att dom inte sett så mycket svenskar i stan, ej heller förra gången dom var här. Men dom nämnde att det bor cirka 30.000 finnar i Fuengirola. Dom har som en egen liten koloni någonstans utanför stan tydligen.

Runt området i Marbella bor det också många svenskar och det finns även en svenskskola där. Hela området tillhör solkusten, Costa del sol. Mycket vackert är det och väldigt trivsamt tycker jag. Väl värt ett besök. Mellan Marbella och Sevila ligger en stad som heter Ronda. Där finns en hel del sevärdheter och naturen i området är mycket vacker och lockar många vandrare. Jag körde genom Ronda på vägen ner till Marbella och det får bli ett längre stopp där vid senare tillfälle.

 

namnlöst-109Det tar knappt tre timmar med bil mellan Sevilla och Marbella. Och bara körningen däremellan är väl värd besväret. Jag stannade till i Grazelema både på vägen till och från Marbella. Åt en utsökt lunch på en mycket trevlig och bra restaurang där. en trerätterslunch med öl eller vin och en hembryggd likör till desserten för 13 Euro. Har blivit mitt favoritställe efter att ha varit där tre gånger nu. Denna gång träffade jag en engelsman som bott i denna lilla bergsby i 20 år. Han arbetade som vandringsguide och trivdes utmärkt i Grazelama. Hanberättade att dom hade temavandringar som typ orkideer, örnar, fåglar , blommor och vad man än önskade sig. Man kunde också bara bli instruerad och vandra själv utan guide om så önskade. Detta är ett mycket vackert område och jag skall åka dit och bo på ett av de fem hotellen som finns i byn och sen vandra ett par dagar.

Varenda gång jag suttit och ätit min lunch så har det kommit vandrare förbi restaurangen från olika håll. Första gången var det ett mc-gäng som kom förbi med guider och följebil. Även ett ett populärt område att köra mc i. Idag när jag körde från Grazelama så tog jag en annan väg den första biten ut mot stora vägen. Det var bland det vackraste jag sett och jag rekommenderar alla att verkligen besöka detta område. Marbella, Sevilla, Ronda och Grazelama. Ni kommer få en fantastisk och oförglömlig upplevelse.

 

namnlöst-050Jag har också besökt två romerska ruinstäder idag på min hemväg. En som heter Acinipo, som ligger en bit utanför Ronda. Och en som heter Italica  som ligger i en by som heter Santiponce, som ligger cirka 15 minuters körning norr om Sevilla. Båda mycket sevärda. Men framförallt Acinipo var en otroligt häftig upplevelse och gjorde ett starkt intryck på mig. Jag skriver om detta i nästa inlägg med tillhörande bilder.

Inatt bor jag på ett hotell intill den romerska ruinstaden Italica, norr om Sevilla. Och jag känner stor tacksamhet och glädje för att fått uppleva allt detta denna torsdag, Kristi himmelsfärddag. Njutbar mc-körning i ett fantastiskt vackert område och dessutom fått besöka dessa två romerska ruinstäder. Jag blev dock nästan överhettad när jag körde genom Sevilla och temperaturen visade 41 grader. Mc-stället fyllde sin skyddande funktion men det blev väldigt svettigt såklart. Men hellre bra skydd och genomblöt av svett, smile.

En stund senare nådde jag mitt hotell 9 kilometer norr om Sevilla i Santiponce. Här låg den romerska staden Italica som låg på andra sidan gatan av hotellet.

 

Related Posts

No Comments Yet.

Leave a Comment