Pappa

ace-model-59Pappa. 53 år sedan du försvann. Idag gick jag runt och jobbade med trädgården i nya huset i Colares. Solen sken och det var behagligt varmt, och jag bara njöt av kroppsarbete och den sköna vinden som smekte kroppen. Ett flygplan flög omkring i luften kring området vid huset och jag kände igen ljudet och minnena som kom till mig. Propellerljudet som jag alltid förknippar med min pappa. Sk 50 som alltid flög över huset i Åstorp där jag växte upp på 60-talet åren efter pappa omkom i flygolyckan.

 

ace-model-44Idag är det exakt 53 år sedan pappa förolyckades i en kollision mellan två Sk 28 Vampire. Pappa och hans elev följde med planet ner i en mosse i Småland och omkom direkt vid nedslaget. Troligen fastklämda efter kollisionen med andra Vampirern. En känsla av sorg och en tår kom över mig när jag hörde propellerplanet över huset i Colares idag. Det känns så overkligt fastän tiden gått och det var längesedan det hände. Jag lägger in mina senaste bilder här på hustrun Åse. Vi tog dom i förrgår uppe i Sintraområdet. Vad skulle pappa tycka om dessa tro?

ace-model-9Pappa Evert fotograferad mycket och vi hade flera fotoalbum från hans tid i flygvapnet. Han tog även en massa diabilder som finns kvar hos mina föräldrar i Åstorp. Hoppas en gång få tillgång till dem. Fotografering är min stora hobby och jag vill utveckla detta och lära mig mer.

 

 

 

ace-model-60Sänder en tanke till min pappa idag den 30:e september. Olyckan inträffade på måndags förmiddag under dagens och veckans första pass ut från F5 Ljungbyhed. Jag har ju skrivit en hel del om detta för tre år sen. För intresserade se tidigare inlägg om flyg och särskilt inlägget “50 år sen”.

 

 

 

ace-model-40

 

Sorg och förlust hör till livets vardag och drabbar oss alla på olika sätt. En del för det betydligt tuffare än andra och många klarar inte riktigt av sina livsöden och väljer olika utvägar. Jag känner också tacksamhet idag för den stora förmånen och glädjen av att fått tag på ett riktigt fint hus i ett härligt område nära havet. Glädjen och möjligheten att renovera upp det och att göra om trädgården på olika sätt. Trädgård och pyssla om hus tillhör också mina intressen och idag njöt jag extra då det närmar sig slutet på uppfräschningen. Min stora tacksamhet och idag alla min fina tanker till dig min pappa. Jag fick ju aldrig chansen att lära känna dig. Kanske får jag det en dag i framtiden i en annan dimension.

 

 

 

 

 

ace-model-2

 

 

 

 

 

 

 

ace-model-48

 

 

 

 

 

 

 

ace-model-42

 

 

 

 

 

 

 

ace-model-19

 

 

 

 

 

 

 

ace-model-33

No Comments Yet.

Leave a Comment