På väg hem

1311_Porto_054Körningen tillbaks till Cascais gick jättebra. Det var lite knixigt att tråckla mej ut ur Porto då gps:en lade av. Den fick inte satellitkontakt i garaget där den stod över natten och jag trodde den skulle koma igång efter någon minut när den fick satellitkontakt igen. Men nej så blev det inte. Jag stannade flera gånger och stängde av och på den och tryckte på alla funktioner man tänka sej kan. Men nej ingen kontakt.Så jag körde runt och fick vända nån gång innan jag fann vägen ut. Mot solen och söderut. Sen stannade jag och kollade kartan igen och då tog jag ut gps:en och drog bort batteriet för att göra den helt strömlös, vilket inte hade funkat då jag slog av tändningen och stängde av gps:en vanligt. Att göra elektronik strömlöst är ett gammalt flygtrick på På moderna flygplan. All ström av och elektroniken återställs. Så fick jag igång gps:en och det underlättade min fortsatta färd mot Cascais. Då min tanke var att köra en del på småvägar. Men det tar tiiiiiid. Så jag körde ut på de stora vägarna mestadels och svängde av mot kusten när jag hade avverkat det mesta av distansen. Fantastiskt vackert längs kusten med alla småbyarna och blå Atlanten i bakgrunden.

Det blev väl en runda på drygt 100 mil nånting. Inte en regndroppe men temperaturen var lite låg då inte solen var framme och värmde en frusen skandinavisk själ. Men en oförglömlig mc-körning med många annorlunda upplevelser. Det vackra Douro området med alla vinodlingar och bergen och floden var något väldigt speciellt. Hit skall jag återvända för att få uppleva mer av detta storslagna landskap. Att ta mer tid på sej och vandra runt och fotografera mer. Även ta del av vinprovningar och besöka några av de många quintas (vingårdar). Kanske bo över några nätter i någon av de många trevliga byarna i detta vackra område.

Jag var bara tvungen att köpa med mej en vintage portvinsflaska hem. Köpte den  billigaste i men ändå i prisklass med en fin whisky. Dessa vintage vin går att lagra länge och mognar och utvecklar smak- och aromämnen med lagringen. Som jag läst så bestämmer man om vinet skall bli vintage på våren 2 år efter skörd. Endast 2% av portvinsproduktionen blir vintage port. Alla år blir inte till vintage port. Vintage port blandas alltså inte med andra skördar eller lagringar,  ej blended som Tawny och Ruby port kan vara. Vintage är det finaste portvin som finns och priserna kan ligga på flera tusen kronor för en flaska beroende på årgång och märke. Det finns flaskor från 1800-talet som fortfarande går att dricka. Det är upp till varje enskilt portvins hus att deklarera om det är ett vintage år eller inte. Vintage lagras på tunna i maixmalt två och ett halvt år för att sedan hälls på flaska och mogna där. Den jag köpte var från 2011 och kan drickas direkt såklart men vinner med lagring.

Ställde in motorcykeln i Michael Justers garage i Estoril för vintervila. Återvänder i mars är tanken. Kanske en tur söderutmot Algarve och korkekarna som jag vill besöka. Det skall finnas en korkeksrutt som man kan köra för att se och uppleva dessa odlingar.

1311_Porto_035

Related Posts

No Comments Yet.

Leave a Comment