Open gates

Människan har ju ingen bortre gräns vad dumhet beträffar. Att beslutsfattare inte ser detta och kommer fram till någon lösning för mänsklighetens fortlevnad. Men visst, eftersom mänsklig dumhet inte har någon gräns som Einstein uttryckte det, så är det väl föga förvånande att inget drastiskt händer.

 

Ace model-3990% av allt liv ryms i våra skogar och de senaste 100 åren har hälften av en tropiska regnskogen försvunnit. Även om människor är ofattbart dumma är det ju en enkel sak att räkna ut vad som händer framöver när skogen har skövlats tillräckligt för att det mesta av livet är utrotat. Skogen har försvunnit med en hastighet av 50 fotbollsplaner varje minut de senaste 12 åren.

 

 

Ace model-104Vi var och fotade nu i veckan och sökte lite nya miljöer kring Sintra. Åse hittade en grind som vi tyckte kunde bli bra. Och här är några av de bilder vi fick till. En del tog vi uppe på Sintra berget och ruinen nedanför Peninha.

 

 

 

 

Ace model-61

Ett kollektivt uppvaknade skulle vara på sin plats. Se den vackra naturen och eftersträva att vårda den. Det finns så mycket man kan göra och bidraga med på individnivå. Att minska all kemikalie användning i sin vardag och att äta mestadels vegetariskt och ekologiskt odlade produkter. Minska resandet per person vad gäller avgasutsläpp och cykla och promenera mer. Och röra på sig ja……, det är det många som skulle behöva när man ser sig omkring. Och vart man än tittar så är det allt som oftast någon som ogenerat vräker i sig sådant som inte är lämpligt som människoföda och allt för stora mängder dessutom.

Snart är nästan halva jodens befolkning övergödda med fetma, diabets, demens, högt blodtryck, hjärt och kärl problem och cancer med mera som följd. Visst, man kan bli sjuk fast man äter nyttigt och tar det lugnt och njuter av livet. Men då har man i alla fall gjort vad man kunde för miljön och sin hälsa. Miljövård och hälsa hänger ihop på många sätt och man kan ju börja lite smått med sig själv och sin närmsta omgivning. Genom att verkligen tänka och ifrågasätta det liv och den box som vi lever i. Jag föreslår att vi gör enkla rimlighets kalkyler och ställer oss enkla frågor som vi sedan grundligt funderar över.

 

 

 

Ace model-11

 

Det är ju den obekväma sanningen att vi förstör Moder Jord genom vår egen girighet och njutning. En enkel fråga är i vilket skick vi vill lämna efter oss jorden då vi går över till en annan dimension. Vad får våra barn och barnbarn ta över efter oss? Skall dom minnas oss som svin som skövlade och njöt för fullt på naturens och Jordens bekostnad? Vi kan ju mycket väl fortsätta och njuta och glädja oss utan att skövla och döda. Det finns andra proteinkällor än att döda djur på land och i havet. Man kan väl göra det med måtta i alla fall om man inte vill avstå helt och fullt.

 

 

 

Ace model-76

 

 

 

 

 

 

Ace model-21

 

 

 

 

 

 

Ace model-94

 

 

 

 

 

 

Ace model-40

Related Posts

No Comments Yet.

Leave a Comment