Ny adress

20140425_111916Ny adress  från 1:a Augusti. Rua de Areia 623, Cascais. Huset här i Ängelholm är fullt av flyttlådor och banankartonger varav flera är från ekologiska bananer, häpp. En stor förändring och ett spännande äventyr tar sin början. Vamos- lets go!

“Få ställen i världen kan mäta sig med Cascais”- citat “Svennis” Och han förklarar i en intervju i engelsk press – “Why Portugal is my number one”. Han har sitt hus kvar sedan Benfica tiden (80-talet) och det ligger också nära den här stranden. Jag kan bara instämma, jämfört med allt det jag har sett. Jag har ju förmodligen bara sett en bråkdel av det “Svennis” har sett. Men här är underbart vackert och stämningen och “energin” i området runt Cascais är helt underbar.

 

1403_Cascais_013

 

Det blir ett hus cirka 7 minuter från den här vackra bad och surfingstranden. Huset ligger i Areia som är i västra utkanten av Cascais. Ett jättefint område med flera svenskar.  Och  det tar inte många minuter in till Cascais centrum, och tar man motorvägen så når man flygplatsen i Lissabon efter cirka 35 minuter.

Från husets ovanvåning är det en vacker utsikt över Sintraberget. Det tar inte många minuter att ta sig till Sintras vackra “Natural Park”. Ett  stort område på 145 kvadratkilometer som sträcker sig ända till kusten och Cabo da Roca som är Europas västligste punkt. Hela området är extremt populärt för turister. Och mycket vackert.

 

1403_Cascais_018Så välkomna hit alla ni sol och bad entusiaster. Vin och god mat entusiaster, Mc- körare, golfare, surfare, fotbollare, historieintresserade och livsnjutare i allmänhet måste bara besöka detta område. Natur och kulturintresserade garanteras en oförglömlig upplevelse här. Fina möjligheter till hiking och cykling  i det vackra Sintra finns också. Och kanske det allra viktigaste- relaxa. Att bara vara och strosa omkring i stan och längs kusten med alla restauranger och uteserveringar. Vi hämtar på flygplatsen och guidar runt om så önskas. Här finns hur mycket intressant  och spännande som helst att uppleva. För fotbollsintresserade är det nära till Estoril och till Benfica och Sporting Lisbon i Lissabon.

Oliver skall börjar skolan i början av september. Svenska Sally som bott här i 20 år, har två söner som något yngre än Oliver. Dom spelar fotboll i Estoril som ligger i Portugals högsta serie, Primeira Liga. Benfica leder och “lilla” Estoril ligger på fjärde plats. Oliver har börjat med fotboll igen, så det blir väl spel i Estoril  eller Cascais när vi kommit på plats.

För mc-entusiaster ordnar vi hyra av hoj och utrustning. Sen ligger hela Portugal vidöppet med helt fantastisk mc-körning i alla möjliga skiftande landskap. Jag var i kontakt med Ericsson mc-touring och  han sa att Portugal låg i pipröret. Han ville starta upp Portugal turer framöver. Och jag tänkte det vore kul att vara delaktig i dessa. Så mc-folk, ta en biljett med Norwegian eller TAP, eller kör ner hojen så ordnar vi garageplats över vintern, så får ni en lång fin mc-säsong med oförglömliga upplevelser.

 

1403_Cascais_009Ett äventyr och fickan full med entusiasm och goda intentioner. So…..see you in Cascais guys. Och med största ödmjukhet  inför livets outgrundliga företeelser. Där förändring kan ske över en natt och kullkasta alla planer. Alla förberedelser är ordnade och flyttbil beställd. Och vi ser väldigt mycket framemot att flytta ner till huset i Areia. I början på Augusti kör vi bil ner med det sista av våra ägodelar.

Vi har rensat väldigt mycket. En riktigt härlig känsla att göra sig av med saker. Snart återstår endast 6 ekologiska banankartonger  :-))  av mitt materiella liv, mina personliga ägodelar. Bortsett från alla friluftsgrejor. Jag önskar att det bara var en låda, men det är ändå lite svårt att göra sig av med en del “kanske bra att ha prylar” och vissa minnessaker.

Så spännande att detta blir av, att en framtid blir en framtid och inte bara mer av det förflutna. Åse har ju bott i Canada och USA, så för henne är det inget stort att flytta utomlands och börja om på nytt med allt.  Och dessutom känner vi ju redan ganska många i Cascais nu och har kontakter till det mesta som behövs.

 

1403_Monsaraz_061Vad ni än inte gör i resten av livet, så missa inte ett besök i detta helt fantastiska land och området runt Cacais-Estoril och Sintra. Rekommenderas varmt. Ta flyget till Lissabon med TAP eller Norwegian och vi hämtar på flygplatsen. Sen är det bara att sätta igång och njuta och uppleva.

 

 

Det är bara att höra av sig  så hjälper vi till med det praktiska och med kontakter och tips om så önskas. Bom vindo!

 

20140425_111846

Egen pool  med svajande palmer i bakgrunden. Och nästan sommar 9 månader om året   :-))   I alla fall är det ingen vinter här, bara ett par månader höst. Vilket kan vara skönt efter en lååååång härlig sommar.

 

Related Posts

4 comments

  1. Lysande Micke. Mycket inspirerande!!

    • Tackar!!

  2. Låter härligt Mikael bli inte förvånad om du ser oss därnere under nästa år.

    • Vore verkligen trevligt om ni kommer, Bernt. Ni kommer få en oförglömlig upplevelse, det lovar jag.
      Så mycket välkomna. Bom Vindo!

Leave a Comment