Modeller

namnlöst-19Modeller en snöig vinterdag. Stiliga damer som gjorde ett riktigt bra jobb denna kalla och blåsiga vinterdag. Men kolla in trädstammen, riktigt läcker, vilket konstverk i sig. En fotografering  inför Art & Fashion i Kristianstad nu i vår. Det börjar med Art & Fashion show den 18:e april i samband med konstrundan i Kristianstad. Sju modeller,  sju konstnärer, sju sömmerskor med tillhörande stylister skall göra ett framträdande fredagen den 18:e april klockan 13.00 utanför Kronohuset i Kristianstad.

Det blir även ett framträdande den 23:e maj klockan 21.00 i samband med Kristianstads 400-års jubileum. Modellerna är en skara härliga tjejer med olika bakgrunder. Likaså konstnärerna och sömmerskorna som skall sy kläderna respektive måla konstverk på kläderna är en härlig blandning med helt olika bakgrunder och konststilar. De sju modellerna kommer att göra en show på scen utanför Kronohuset till passande musik. Kungaparet kommer att besöka Kristianstad i samband med detta jubileum. Men jag vet ej vilken dag det blir. Troligen den 22:a maj. Fyra av tjejerna som skall deltaga är Åse, Rebecca, Candy och Sanna. Damerna kan ni se i ett tidigare inlägg jag gjort från Cascais, Portugal. Konstnärerna är en härlig blandning av män och kvinnor med olika konstinriktningar. Bland annat deltager Ulrica Hydman Vallien från Kosta som målar på Rebeccas outfit.

Kristianstad  grundades efter  Kalmarkriget 1614 av den danske Kungen Kristian IV,  efter det att den närbelägna staden Vä bränts. Kristianstad var länge en viktig garnisonsstad med flera regementen och Milostab Syd (Milo S) förlagda till staden, men under försvarsneddragningarna i början på 1990-talet försvann det mesta utom Pliktverket och Fortifikationsverket. I stället flyttade Högskolan Kristianstad in i pansarregementets Norra Skånska Regementets (P 6, tidigare I 6 och I 24) gamla lokaler på Näsby. Och där Wendes artilleriregemente (A 3) en gång huserade i Norra Åsum finns nu bland annat en gymnasieskola, artillerimuseum och flera småföretag.

Delar av Kristianstad ligger under havsnivån med våtmarksområden och skyddas mot översvämning av vallar och vattenpumpar Sveriges lägsta punkt, 2,41 meter under havsytan, finns i Kristianstad.

Trädkantade boulevarder utgör ett inslag i stadsbilden. Boulevarderna kom att föranleda stadens kanske mest kända smeknamn, nämligen Lilla Paris. I dag har dock smeknamnet fallit något i glömska, kanske framförallt på grund av att Vänersborg är mer känt under samma smeknamn. Under 1800-talet och en bit in på 1900-talet förekom även smeknamnet Skånes Athen efter alla stora stenbyggnaderna i staden såsom Stora Kronohuset, Frimurarhuset, Söderportsskolan (Högre Allmänna Läroverket) med flera. Stadens äldsta profana byggnad är från 1654.

Söndagen den 23:e februari så blir det fotografering med modeller, konstnärer och sömmerskor och ett av några genrep innan konstrundan. Det blir fotograf Igor Vitomirov som skall genomföra fotograferingen. Jag skall “hänga på ” och se hur Igor jobbar. Och jag kommer också att fotografera en hel del. Skall bli riktigt intressant och spännande.

Väl mött i Lilla Paris 18 april och 23 maj. Så ses vi 2 meter under havsytan.

Varför kallas Bill Gates privata bostad för Xanadu 2.o ? ………  Oooo those wild mongolians……. Enjoy!!

http://michaelengholm.com/xanadu/    eller sök på Xanadu

namnlöst-1namnlöst-29

Related Posts

No Comments Yet.

Leave a Comment