Lucas

namnlöst-69Lucas växer och växer. Goa killen,vad blir ditt livsöde? Vad har han bestämt för sitt liv som Lucas? Är allt en slump och en rad av tillfälligheter i en människas liv? Eller är det en mening och plan bakom varje händelse som vi får uppleva i livet? Religionen och filosofin har i alla tider begrundat detta och man har väl alltid försökt förstå och förklara hur allt hänger samman och att försöka finna en mening med tillvaron.

Lucas formas av arv och miljö som vi alla gör och har gjort. Upplevelser av sorg och glädje, ambitioner och vilja. Den fria viljan som vi all har fått. Är det så den ultimata kärleken av en skapande Gud att ge sina skapelser en fri vilja. Att varje individ får bestämma över sitt livsöde och inget lämnas åt slumpen? Existerar alla möjligheter samtidigt i universum som kvantmekaniken menar? Eller är allt bara en slump i ett mekaniskt och till stor del livlöst och egentligen meningslöst universum? Troligen inte.

namnlöst-45

Oliver och Lucas. Vi vårdar jorden till er. Planterar träd, städar upp och slutar sprida gift och skövla. Vi är gäster på den här planeten.Ingen har någonsin sagt att vi äger något här med rätt till skövling och våldförande på Jorden. I ödmjukhet och tacksamhet vårdar vi moder jord. Tack för allt vi får till skänks. Luft, mat och vatten. Och alla dessa natursköna platser som finns överallt på Jorden som vi kan besöka och njuta av. Tack!

Välkommen till livet på Jorden, Lucas. Ta väl vara på dig och moder jord. Så dina barn i sin tur kan få njuta av Jordens och livets skönheten och få andas frisk luft och dricka rent, friskt och gott vatten. Vårda träden, älska djuren och lär dig leva ditt liv, Lucas.  Lev dina livsdrömmar vad de än må vara , bara det inte medvetet skadar andra människor och djur.

namnlöst-81

 

Vart än dina fötter vandrar,vandra din väg. Följ din livsstig och lev sunt egoistiskt. Låt dina fotavtryck lämna efter sig kärlek vart än du  vandrar. Kärleken kommer alltid tillbaka till den som gav villkorslöst.  Lev ditt liv till fullo och var det original du föddes som. Bli inte en kopia , utan lev ditt liv och var den du är. Följ ditt hjärtats väg, även om det ibland kommer att kännas smärtsamt. Det kommer ändå alltid att bli ännu mer smärtsamt att inte följa sitt sitt inre och att inte leva efter sina värderingar. Försök inte springa runt och vara andra till lags för att dom inte skall bli arga på dig eller stöta bort dig. Det kommer alltid att misslyckas, tro mig. Lev inte ditt liv för att bli omtyckt och bekräftad av andra om det känns helt fel för dig. All lycka och kärlek i livet, Lucas.

namnlöst-62

Related Posts

No Comments Yet.

Leave a Comment