Konst- Art

namnlöst-1Konst. Art. Fibonacci sekvensen och Megatrons kub. Sacred geometry och Golden ratio ( gyllene snittet) Phi = 1,618.  Flower of life tillsammans med seed of life symbolerna och mycket annat.

Intressant att lära sig lite om dessa tal och symboler. Deras betydelsen och hur man räknat fram dessa tal en gång. Fibonacci sekvensen den spiral som blir när man använder denna talserie. Som bilden ovan. Några menar att det är universums kod då man kan se denna spiral i allifrån galaxer till blommor och snäckor och mycket  annat. Även solrosens  fröställning går i denna spiral  både moturs och medurs har man ganska nyligen fastlagt. Man kan även finna Fibonacci sekvensen på flera ställen i människokroppen. Sekvensen  är 1 1 2 3 5 8 13 21 34 55 89 144……..så fortsätter den in i evigheten. Ni ser sambandet. Tänkte väl det…..

 

namnlöst-3Den här målningen är också Fibonacci men utan spiralen. Och den röda kuben är Megatrons kub som är en dodecahedron som har tolv sidor. Och blomman i det svarta fältet är seed of life. Fortsätter man med fler cirklar blir det en Flower of life symbol som är känd i hela världen.  Jag tycker denna spiral är mycket vacker och tilltalande. Vad gäller gyllene snittet 1,618  så råder fullständig enighet om att bilder och objekt blir mer tilltalande och attraktiva att titta på när man använder sig av gyllene snittet. Vetenskapliga studier visar tydligt och klart att vi människor tycker väldigt lika när det gäller skönhet och vad och vem som är vackert respektive vacker.

 

namnlöst-2Det finns mycket intressant att läsa om dessa tal och symboler. Jag provade att måla lite för att få fram spiralen och testade även att måla Megatrons kub  tredimensionellt med skuggeffekter. Får ju öva för att förbättra skickligheten och fånga färg och form på ett tilltalande sätt. Men det är trevligt att sätta färg på tillvaron och bara få stänka på färg och inte tänka så mycket under processen. Så det blir lite “vilt” som jag gillar. Inte så tillrättalagt som jag är van att bestyra saker i livet med en vänster hjärnhalva som är mer aktiverad än den högra.

 

namnlöst-5Fotografering är mitt stora intresse och jag tänker att målning och skapande bidrar till att utveckla min fotografering. Som jag brukar skriva och tala mycket om att tänka utanför “boxen”. Eller att till och med göra sig av med boxen. Att prova på nya “grejer” i livet. Så att framtiden blir en framtid och inte bara mer av det förflutna. Att stanna upp så att man hinner se och uppleva. Jag känner och upplever att det är rusning överallt. Nästan alla rusar efter något, men efter vad?

 

namnlöst-4Vi fortsätter njuta av våren. Vi drar i bromsen eller trampar på den. Några kanske stannar upp helt och hållet. Grattis till er. Ni kommer uppleva mycket. Den mentala världen fungerar här precis som den fysiska världen. Då man saktar ner farten när man kör bil till exempel så hinner man se mer. Så är det också med den mentala farten. Stillhet i sinnet medför att man upplever mer och hinner njuta av nuet, stunden som egentligen är det enda man har. Det finns bara nu. Tänk efter riktigt noga med ett lugnt sinne. Vi skall inte prata kvantfysik nu, det tar vi vid ett annat tillfälle.

Jag kommer alltid (förmodligen) hävda att det bästa man kan ge en annan människa är TID, inte materiella ting och då särskilt inte på förutbestämda dagar som jul och påsk och birthday , ni vet. Att lyssna till en annan människa och verkligen se en annan människa är den bästa gåva man kan ge enligt mig. Många tycks vara väldigt upptagna med att söka bekräftelse från andra människor. Många fejsbook likes, många som ringer till en på mobilen. Många mejl. Jag är viktig då människor söker mig. Jag finns, jag existerar när andra ser mig och det jag gör. Jag är glad och nöjd då andra bekräftar mig. Och skulle jag bara sitta själv någonstans en liten stund, så kan jag ju alltid ta upp mobilen så det ser ut som jag är upptagen och att andra människor inte skall tro att jag är ensam och inte har något viktigt för mig, dom kanske rent av tror att jag lite viktig och eftertraktad.

För mig är det sån högstatus när jag ser en annan människa bara sitta och vara. En person som verkar vara tillfreds och kan njuta av stunden. En människa som är närvarande och finns just där och då. En människa som kanske har tid att utbyta några ord av vänlighet. Det handlar inte om frihet. Jag ser pensionärer av allehanda slag, människor som är arbetslösa och ekonomiskt oberoende personer som inte tycks vara “fria”. Många av dom rusar runt än värre än dom som är fångna i livets jakt på pengar och förnödenheter. Det handlar om en inre mental process och det kan ta tid att träna upp för dom flesta som vill. Andra åker på en tvärnit så det skriker om det. Från 100 till 0 på ett ögonblick. Vid senare tillfälle skall vi tala om livsenergin Qi eller Prana som det heter i Indien och Ki i Japan. Kampsportarnas fundament.

 

namnlöst-6

Related Posts

No Comments Yet.

Leave a Comment