Hibiskus

1306_namnlöst_001Hibiskus som blommar med 22 centimeters diameter i vårt växthus. En liten kvist från Holland som växt till sig. Går även under namnet kinesisk ros, och är Malaysias nationalblomma.

En djupdykning i önskningarnas värld. Hon kom till mig om natten, den goda Fen , Och lovade att  uppfylla tre önskningar som jag skulle berätta för henna, vad som helst, sa hon. Funderade en stund, sen sa jag -Då önskar jag mej förmågan att uppfylla alla mina önskningar, alltid. -Aaa begåvat, mycket begåvat  sa hon. Men det kan jag inte uppfylla, min vän. – Skojar du? Jag fick ju önska precis vad jag ville sa du? – Ja men jag kan inte ge dig något som du redan har, förstår du. – Redan har, hur menar du, frågade jag? Jo den skaparförmågan har alla människor, men väldigt få använder den medvetet. Det handlar om att fokusera tankarna på det man verkligen, verkligen vill ha. Och att känna den härliga känslan av ha sin önskan redan uppfylld och att uttrycka tacksamhet för det, förklarade hon. Fen fortsatte -Problemet med dom flesta är att man inte riktigt vet vad man vill ha, att man inte önskar sig det helhjärtat, utan bara lite sådär halvhjärtat. Och att många sänder ut dubbla budskap till universum och då blir det hela mer slumpartat så att säga. Som om dom flesta driftar runt i en båt på havet vind för vind  istället för att ta ut en kurs och hålla den stadigt, så  kommer man dit man tagit ut riktning, till sitt mål. Och faktiskt tycker många att dom inte är värda allt det goda i livet som man skulle kunna skapa till sig.

– Många får också känslan av nedstämdhet fortsatte hon, -känslor av saknad och obehag när man tänker på att man inte har det man önskar och då får man det helt säkert inte. Det handlar om känslan i hjärtat, det är så man skapar kraftfullt i sin kommunikation med universum. – Hur då menar du, känna med  hjärtat, undrade jag? – Jo såhär, har du hört alla de här uttrycken med hjärtat? Vi tar några exempel här, sa fen glatt.

  • Att man går in för något helhjärtat
  • Ett hjärtligt skratt
  • Det kom från hjärtat
  • Ett hjärtskärande skrik
  • Hjärtat i halsgropen
  • Hjärtliga gratulationer
  • Älska någon/något av hela sitt hjärta
  • Låt hjärtat vara med

– Ja det finns många fler exempel och det handlar om den kommunikation som den kraftfulla känslan i hjärtat har med universum, nollpunktsfältet. -Bemärk dock tillade hon, att det gäller allt, bra som dåligt, positivt som negativt. Man drar alltså till sig händelser och skeenden med den fokuserade tanken tillsammans med den kraftfulla känslan i hjärtat som kommer av tanken. Vi talar alltså inte här om ” vanliga känslor”  ,utan den där riktigt starka känslan i hjärtat och en innerlig och helhjärtad önskan, som man skulle göra allt för att förverkliga och dra till sig, sa hon med sitt glada leende.

-Och här kommer vi in på djupa saker, fortsatte hon. – Är du redo? -Aaa, det låter helt märkligt, det här med  hjärtat och känslor och kommunikation med självaste universum,sa jag betänksamt. – Ja sa fen, man kan säga att det är egentligen den starka känslan som är skapande och attraherar det man känner väldigt starkt och fokuserar på. Inte själva tanken på det. – Förstår du skillnaden,frågade hon? – Nja, inte helt riktigt, svarade jag. – Jo, såhär fortsatte hon, -tänk att någon tänker på hur hemskt det skulle vara att bli rånad och då känner en stark, riktigt stark obehagskänsla. Och tänker och känner detta väldigt ofta. -Det blir kraftfullt skapande och den personen kommer helt säkert dra till sig ett överfall, sa hon med eftertryck. – Hon berättar vidare, -Det är ju inte så att lite tankar och känslor hit och dit blir skapande, utan det handlar om fokusering och starkaste känslan kring det man vill ha och uppnå som är själva skapelseprocessen. Universum är neutralt och då välvilligt eftersom det svarar på människors önskningar och ingenting annat. – Så det spelar ingen roll vem man är eller vad man gjort, för detta är en lag som fungerar för alla, för såväl för välgörare som massmördare, sa fen.

– Vi fortsätter sa hon, – Einstein frågade sig om vi lever i ett illvilligt eller i ett välvilligt universum, . Han menade och ville tro att vi lever i ett välvilligt universum. – Och det skulle väl vara det mest kärleksfulla i ett skapelsesystem, en matris, matrix, att alla har samma skaparförmåga och det är upp till var och en att skapa sitt liv och leva sina önskningar. – Det finns ingen bestraffning, bara orsak och verkan, handling och konskvens. -Och det är alltid intentionen bakom varje handling, inte handlingen i sig, som ger konsekvens berättade fen.

-Låter klurigt, men på ett sätt enkelt och logiskt, sa jag. – Ja sa hon, men sen är det ju en hel del komplicerade händelser och skeenden som äger rum i världen. Det ligger också  energier och mönster i nationer, folkslag och grupperingar som kan vara svåra att förstå , men det skall vi inte gå in på här. -Va bra, börjar bli mycket nu, mumlade jag.

-Avslutningsvis vill jag berätta om det här med känslor för göra det enklare att förstå för dig, sa hon. -Engelskan har ju två ord för känslor, feelings och emotions. Ni svenskar har ju bara känslor vilket gör det hela lite svårare att beskriva. Det är emotion som beskriver något som “rör” om, sätter något i rörelse.  Vad e:t i emotion står för är sprunget ur det förflutna och kan inte helt klargöras här och nu. Men (e) motion är ju inget annat än rörelse, sa fen. -Något sätts igång, och detta är en skapelseprocess från hjärtat till universum eller nollpunktsfältet( alla möjligheters fält) , livet, naturen, gud, brahman, eller vad vi vill kalla det. Detta är skillnaden på känsla och känsla, feeling och emotion. -Är du med undrade hon? -Ja, jag tror det, svarade jag tveksamt. – Hon fortsatte, -Emotion är alltså det starka man känner i hjärtat när man tänker på något som man blir väldigt berörd av, eller önskar få, eller inte få till sig. – Exakt, därför är det viktigt att man tänker på vad man tänker på, framförallt om det medför starka känslor- emotions, som är skapande, fastslog hon.

Hon fortsatte på sitt pedagogiska sätt. -Vill man dra till sig mycket av det man tycker om är tacksamhet väldigt effektivt.  Genuin tacksamhet är från hjärtat och känns som emotion, vilket är skapande. – Man drar alltså till sig mer av sådant man känner glädje och tacksamhet för. – Motsvarande om man känner bitterhet, klagar, gnäller och kritiserar. – Då drar man till sig händelser, människor och företeelser som man känner obehag, irritation och vrede över. -Man vill bara skrika ut sin klagan och irritation. Här har vi då också emotions, som är  starkt skapande. – Alltså är universum, som jag väljer att kalla det, kärleksfull och välvilligt. Det svarar på varje individs önskningar och emotions. – Gott som ont, dåligt som bra, hur man väljer att se det. Det är neutralt, kärleksfullt och icke bestraffande. -Hänger du med?, undrade hon. -Jovars, en aning, tycker jag.

– Sen ligger det kvar kollektiva energimönster i nationer, folkgrupper , släkter och familjer. Där kollektivet har skapat tillsammans och det blir då mycket kraftfulla energier som dröjer sig kvar, oundvikligt.  – Händelser och inträffanden som då kan vara svåra att förklara och förstå. – Men om man ser det från ett högra perspektiv som jag gör, så är det inte så komplicerat, men det är en annan historia, min vän, sa hon glatt och lättsamt.

Är det här en dröm, eller vad, undrade jag? – Allt är en dröm, en illusion, sa fen. – En mycket verklig och hårdnackad sådan, som Einstein beskrev det. – Han var inte enbart väldigt intellektuell, utan också väldigt andlig. Eller dimensionlig, skulle man kunna säga. Han såg tillvaron utifrån flera dimensioner. Där andlighet iu den meningen ligger utanför den här “illusionen” eller verkligheten. – Men visst är en nattlig dröm verklig, fullständigt verklig tills man vaknar och säger, – ååå det var bara en dröm, tack och lov, eller, -aaa, det var en dröm, jag som ville detta skulle vara “verkligt”, så besviken jag blir. – Känner du igen det, frågade hon? -Absolut, svarade jag. -Det är säkert så för alla människor när man drömmer och sen vaknar, tillade jag.

– Så är det med “livet” också, fortsatte hon. -Så verkligt tills man vaknar ur den här drömmen. Hela designen är uppbyggd så. Matrisen som kan liknas vid en universums cd- skiva med alla livets möjlighet innbyggda. Du väljer hur du vill spela den. Det är detta som är nollpunktsfältet, där alla möjligheter finns, ja allting som var, är och kommer att vara.

– Ni människor kommer inte att få svar på någon av livets stora och eviga frågor förrän ni kommer till insikten  att detta är en illusion, alltsammans, sa hon bestämt. Och att inte alla intelligenta människor inser att det finns en intelligensen bakom allt. Denna oerhört komplicerade konstruktion skulle inte ha kunnat frambringas ur kaos och explosion utan någon designer som satte igång “spelet”. Du skall veta att bara, naturlagarna är så ofattbart komplicerade, att ingen människas intellekt förstår dem det minsta, man vet bara hur dom fungerar.- Men det är betydelselöst för lagarna, dom fungerar ofelbart vare sig man tror på dem eller inte, sa fen. -Just det här processen eller funktionen vi talade om kallas för attraktionslagen. – Fungerar ungefär som gravitationen, lika för alla, och ofelbart.

-Nä, nu är det här är lite för mycket för mig nu. Måste smälta allt det här och låta det sjunka in, förklarar jag för henne. -Du kan väl komma tillbaka och berätta mer en annan gång. – Folk kommer att tro jag är helt tokig efter det här, sa jag betänksamt. – Aaa, bekymra dig inte om det, det tror dom ändå ( hon ler), men det är deras problem, tröstar hon eller hur? – Lev aldrig ditt liv på sådant sätt att du prioriterar att behaga andra eller anstränger dig för att försöka undvika andras missnöje och besvikelser, manar hon. -Det blir ofelbart missnöje och besvikelser iallafall. Och dessutom har du då inte levt så som du skulle vilja ha gjort det. – Så kära du, lev därför ditt liv som du vill leva det, efter dina värderingar, uppmuntrar hon mig. Lev just ditt liv fullt ut som du vill skapa det, efter dina värderingar och drömmar. Andras besvikelser, vrede och smärta utifrån dina val är ju deras val och känslor, som inte du skall ta ansvar för, uppmuntrar hon mig. – Men du kommer att ha varit sann mot både dig själv och andra när du vandrat din väg, på ditt sätt, och då blir det “rätt”. – Så min vän, släpp rädslan för vad andra tycker och tänker om dej och dina val.

-Ja det här sista förstår jag , det är glasklart, sa jag något lättad. – Önskar att alla människor får leva ut sitt liv och sin livsdröm,  så länge man  inte skadar någon annan medvetet eller utnyttjar någon annan. – Ja, svarade fen, alla har samma möjlighet att använda attraktionslagen. – Det är upp till var och en att använda sig av den som man vill, hur mycket man vill. Det finns alltså inga begränsningar här. – Så till alla människor säger jag, – fokusera på vad du vill ha och uppnå, -släpp gnället, klagan och fokuseringen på allt som du inte vill ha,  och allt som du inte tycker om och irriterar dig på. -Gör andra val istället, byt ut det som du absolut inte vill ha. – För det finns inget du måste stanna kvar till  som du upplever starkt hämmande och destruktivt, inget, poängterar hon.

– Det är bara i sagornas värld där man får önska sig tre saker och sen inget mer, förklarar fen. – Därför blev jag smått imponerad av din önskning. – Jag hade förvisso ändå berättat det här för dig. Det här med tre önskningar var bara för att fånga din uppmärksamhet. I livet, “verkligheten” finns inga sådana begränsningar om tre önskningar, där kan du skapa vad du vill, hur mycket du vill. -Allt finns i överflöd, avslutar hon.  ( hon ler sitt vackra leende igen,  det vackraste ansikte jag någonsitt sett.)

Jag skyndar iväg för att hämta kameran, så den halvproffsiga fotograf  jag själv tycker att jag är.  Jag vill fånga hennes himmelska skönhet på bild. När jag kommer tillbaka är hon borta. Som en dröm, som en illusion. Jag kan ännu höra hennes behagliga röst i mitt inre. Den ljuvligaste  och behagligaste röst jag någonsin hört. Får jag träffa henne igen? , undrar jag omtumlad och trött.

 

Related Posts

No Comments Yet.

Leave a Comment