Gåvan

1403_Monsaraz_044Gåvan. Ännu en dag av tacksamhet. Alla är friska och hela här och mår bra. Mätta och glada och dricker friskt gott vatten. Igår onsdag, satte jag på den portugisiska registreringsskylten på bilen. Och idag tänker jag borra två hål och sätta fast skylten på mc:n. Allt har flutit på bra även om det är många procedurer kring fordonen och andra procedurer. Vad gäller fordonen så var det riktigt bra att bli medlem i ACP motororganisation. Dom hanterade allt när vi väl hade samlat in alla papper som behövdes, och det var ganska många det. Även försäkringar ordnar dom. Jag jämförde med vår bank, Millenium BCP, men tog försäkringarna genom ACP.

Igår spelade vi innebandy på kvällen. Ett gäng svenska och några från Portugal. Sedan går vi och tar en öl på ett lokalt cafe/taverna. Ölen kostar 1 Euro styck och smakar väldigt gott efter matchen. Alltid trevligt att sitta ner och filosofera lite grand i trevligt sällskap. Idag skiner solen igen och det har varit riktigt gott väder här nu. Igår kändes det som sommar och man skulle nästan kunnat ligga och sola och njuta av solstrålarna och värmen.

 

1403_Monsaraz_005Korkekar till vänster. Nu är jag så sugen på att ta en mc tur. Vädret är lovat att bli bra kommande dagar, men jag tycker prognoserna stämmer  ganska dåligt här ibland. I söndags var jag och sprang i Sintra bergen. Solen sken och det var varmt och gott. Massor av mc- gäng som körde omkring där och även mountainbike cyklister var på gång. Mycket, mycket människor överallt, även jogginggäng i skogen. Har nog aldrig sett så många motorcyklar någon gång, små och stora gäng överallt. Det har ju varit regnigt och svalt en längre tid nu i november, så alla var säkert jättesugna på att komma ut.

 

1403_Monsaraz_132Gåvan ja. Tacksamhet över livet och tillvaron. Har vi då alla fått den största gåvan man kan få? Fri vilja. Vad är det mest kärleksfulla en Gud skulle ge sina skapelser. Jo fri vilja. Jag kan iallafall inte se något annat som skulle toppa det. eller hur? Man kan ju undra om det verkligen är så då? Att alla upplever det dom själv valt en gång. Att ingen någonsin skall behöva uppleva grymheter och lidande mot sin vilja. Om nu meningen är utveckling. Om det nu finns någon mening. Eller är allt 100% slump kan man undra. Skulle då lidandet vara utvecklande. Troligen. I många fall ja. Någon skulle säkert säga att bland det mest odrägliga som finns så är det människor som aldrig “råkat” ut för rejäla motgångar och förluster, sorg och smärta. Troligen är det så som det har sagt att de högmodiga skola ödmjukas. Och i mina ögon och i mitt sinnes upplevelse så är ödmjukhet bland det finaste som finns.

 

1403_Monsaraz_131Byn Monsaraz. Ni som kommer hit och hälsar på skall se denna by. Jag tar er dit så ni får uppleva något speciellt. Mycket vackert belägen på en hög kulle med vidunderlig utsikt åt alla håll. Man ser en bra bit in i Spanien. Panorama-vidgade vyer. Ja ni känner igen det 🙂  En liten charmig by med några få invånare. Rent och snyggt överallt. Jag bara älskar den här platsen med sin stillhet, positiva energi och den fantastiska utsikten. Den ligger kanske två och en halv timmes körning från Cascais. Skulle kunna tänka mig att bo här en vecka och vandra,meditera, fotografera och skriva. Vilken energipåfyllning det skulle bli. Ha ännu en fin dag och ta vara på den på bästa sätt för just dig 🙂

Related Posts

1 comment

 1. Trevliga inlägg angående lycka, medvetenhet och universum….
  “Var och en är sin egen lyckas smed” gammalt ordspråk. Smedens yrke=creating.Passande då vi människor creerar våra liv med början på individnivåns medvetenhet i födelse ögonblicket. När vi föds ur moderlivet i en universell kontext med ett oändligt universum i “tankemaskineriets” begränsning.
  Universums oändlighet ligger utanför ofullkomlighetens tankeförmåga och tillhör dess upphovsman, som undrar var människan var när solen tillkom eller som räknar stjärnorna och kallar DM alla vid namn…
  Nämnda state-ment är oxå universiellt, ändå har denne upphovsman lagt oändligheten i människans inre. Varför tillkommer oändligheten det universella universum, om inte dess upphovsman enlig Apostlagärningarna att alla människor ska finna honom, när de trevar sig fram genom livet, för att finna lyckan, enligt Bergspredikan i Matteus kapitel 5-7.
  Mänskliga tankegångar bekräftas av universums upphovsmakare med respekt för individens eget val i den medvetenhet individens “skapat-creerar” för sin egen lycka i det oändliga universum, som oxå tillhör det oändliga universum och är universiellt….. För mer tankegångar kolla på http://www.jw.org.
  Kram från oss till er…..

Leave a Comment