Gåtfullt

namnlöst-115Gåtfullt med Bo Göran Henriksson i huvudrollen. Vi har tagit upp det här med att inte gå på någon av mina söner och kommentera mig eller det jag skrivit. Och sedan säga- det kan du ju hälsa honom. Jag upprepar, jag skulle aldrig gå på någon av hans fyra barn och kommentera honom i negativ bemärkelse. Än mindre be dom hälsa honom något negativt. Mina söner är inte intresserade av dina synpunkter om det jag skrivit!

Det ända jag skrivit var att en del av mina relationer byggde på att jag skulle komma och hälsa på, och att det var jag som skulle höra av mig. Något som tydligen upprörde BGH väldigt mycket. Ungefär så här……Nä, nu är jag så upprörd så jag inte vet vad jag skall ta mig till. – Jag ringer till hans moster som jag inte talat med på 14 år. Eller skulle jag kanske ringa hans mamma? Nu blev det till min moster han ringde. Kanske var det såhär…. – Jag är så arg och upprörd för, Micke har skrivit att han upplevde att det var mest han som skulle hålla kontakten till mig annars blev det inte så mycket kontakt.

Och så var det. Och i en del andra relationer också. Relationer som “dött ut” då jag slutade höra av mig. För mig känns det väldigt skönt att det blivit så naturligt och jag “dömer” eller klandrar ingen angående detta. Var och en gör som den vill.

Det som är anmärkningsvärt är att någon eller några går på sönerna och har negativa synpunkter om mig. Det var detta som initierade mitt skrivande. Jag har länge velat säga en hel del till vissa människor och jag skulle ha gjort det redan när saker och ting var “färskt”. Och jag skulle ha slutat höra av mig till vissa människor för länge sedan. Jag nämnde tidigare om hur BGH gick till attack mot mig när jag var ung för något mina föräldrar sagt honom. Och nu fortsätter han prata negativt om mig till en av sönerna. Hör av dig till mig istället.

 

namnlöst-054Vi skall inte bygga murar! Vi skall bygga broar. Beklagligt att BGH,, 66 år inte lärt sig mer. Jag minns så upprörd jag var då han skulle låna min och Paulas bostad i Väla. Paula var borta och jag var och jobbade. Han ville vara där ostört med Karina i början på deras relation. Och det ställde jag upp på utan att säga något till Paula för vi tyckte det var bäst så. Hon hade kanske sagt nej. Det enda krav var att dom inte skulle vara i våra sängar! Jag kommer hem från SAS flygningar och finner smuts och torkat gräs i vår säng. Jag minns hur fruktansvärt arg och upprörd jag var.

Jag ringde honom på hans jobb direkt och undrade vad han höll på med.  -Ja du har ju alltid sagt att ni har så bra säng, så jag ville testa den, fick han till som förklaring. Han hade tagit en smutsig, typ , picknickfilt från bilen och lagt ovanpå våra lakan och förmodligen tillbringat hela natten i sängen med Karina. Jag var skitförbannad, men jag kom ingen vart med hans lögn om att testa vår säng. För övrigt en riktigt dålig lögn! Det enda krav jag hade – Var inte i vår säng!!

Det är möjligt att Karina , som han själv skall ha sagt, inte känner honom på vissa sätt som jag skrivit. Eller känner igen det jag skrivit. Hon känner säkert heller inte till hans förehavanden med hennes bästa vännina, eller så gör hon det. Jag har själv inga moraliska synpunkter på människors relationer och förbindelser. Var och en lever som den beslutar att leva och får ta konsekvenserna därefter.

Jag minns också då BGH tyckte det var ett konstigt sätt att dejta på nätet eller via kontaktannonser som jag gjorde. Jag dejtade många kvinnor så då jag levde själv efter vår skilsmässa. Han uttryckte att han tyckte det var konstigt och menade på att träffas sådär när man inte känner varandra. Själv annonserade han efter en tredje part som skulle komma hem till honom och Karina. En helt okänd människa som skulle komma hem till dom och bekanta sig så att säga. Jag har inga synpunkter på det och var och en lever som den vill. Jag bara minns hur orimligt och ologiskt hans uttalande var. Han tyckte alltså mina dejtingar var “konstiga”.

 

namnlöst-106Jag minns en gång i samband att det var lite turbulent när farmor och farfar hade lämnat jordelivet att farbror Willy var väldigt arg och upprörd på BGH. Jag minns så tydligt när han sa till mig vid ett tillfälle – Jag skall berätta en riktig godnattsaga för dig om BGH vid ett tillfälle, så skall du få höra. Det blev aldrig så och jag har ibland undrat vad det var han skulle berätta. Nyfiken är jag.

Jag upprepar! Lägg ner det här med att gå på någon av sönerna och tala negativt om mig eller be dom att hälsa dina negativa synpunkter till mig. Jag skulle aldrig, aldrig gå på dina barn om något negativt om dig!!  Jag har bara skrivit att även vår relation byggde på att det var jag som skulle höra av mig mest, det var jag som skulle “följa”. Matematiskt var det så. Upplevelsen “följa” är min upplevelse och den är subjektiv såklart. Jag minns hur BGH ofta hade bråttom och var stressad. Han talade ofta om klockan och hur tiden gick fort och om fler timmar på dygnet och så vidare. Så jag förstår att människor har bråttom och är stressade och det är upp till var och en att bygga sina relationer. Jag lägger inte in någon jättevärdering i detta. Jag har bara skrivit om livet och om relationer och återgett händelseförlopp så korrekt som möjligt.

 

namnlöst-074

Jag kan se pappa Evert och farbror Willy sitta “däruppe” och dricka varsin god öl och titta på “folk” som Willy ofta sa att dom gjorde i Stockholm på 60-talet. Dom ser säkert det här skådespelet också och får sig ett gott skratt precis som jag. Som en liten “bytomte” närmar sig BGH någon av sönerna och pratar lite trevligt först och sen efter en stund “fiskar” han in på det jag skrivit och börjat tala om vad han tycker om mig och framför sina negativa synpunkter om mig. Släpp det där nu BGH!!  Dessutom är dom inte intresserade av dina negativa tankegångar om mig! Blev ditt Egon så sårat för jag skrivit om hur det var mest jag som kom och hälsade på dig? Eller varför har det tagit sån “skruv”att du måste ta upp det med mina söner flera gånger? Dom sista åren var du pensionär och hade all tid i världen. Så då var det i alla fall inte tiden det “hängde” på.

Kände och upplevde det så att BGH ofta skulle vara så bestämd och präktig och rejäl. Jag minns att jag många gånger i mitt inre undrade varför han inte “kom upp” sig och blev någon hög chef. Själv skulle jag vilja bli en trädgårdsmästare eller skogvaktare. Då skulle jag “kommit upp” mig. Skriver återigen att det är inte titlar och lön som gör människor framgångsrika. Jag är väl medveten om människors “vilsenhet” och att dom flesta skulle beskriva framgång som pengar, jobb och titlar.

Nu är det så att jag skrivit en hel del om mina egna “misstag” och dom är många genom åren. Alla blir vi förhoppningsvis klokare med åren. Men en del “fastnar”, det har vi ju tydliga exempel på. Skulle jag leva om så skulle jag aldrig någonsin flyttat till Skåne efter vår skilsmässa. Skulle jag flyttat så skulle det ha varit under helt andra omständigheter och förutsättningar. Jag upplevde en alldeles för hög stressnivå som blev “kronisk” och ledde så småningom, oundvikligen till bensinstopp. Nästintill helt slut på livsenergi. Och det var jag själv som skapade det. Jag skyller inte på andra eller ens antyder att det skulle vara andras “fel” att det blev så. Nä då, jag var ensam kreatör till mitt livsöde.

Och nu har jag det så fullständigt gott och bra, och njuter varenda dag till fullo. I alla fall nästan varje dag. En gåva att vakna med ett leende och känna lugn, harmoni och meningsfullhet i tillvaron. Och min fullständiga känsla av tacksamhet som vandrar med mig vart jag än går , likt en trogen vän.

 

 

Related Posts

No Comments Yet.

Leave a Comment