Galicien

untitled-67Galicien och Santiago de compostela. Jag körde hemifrån tidigt en söndags morgon och anlände till spanska staden Vigo sent på  eftermiddagen för att spendera min första natt där. Vigo har Spaniens största fiskehamn och är en betydande handelsstad och det är också Galiciens största stad. Dagen efter körde jag längs Atlantkusten och sedan vidare till  staden A Coruna i norra Galicien. Efter en natt där fortsatte resan söderut till Santiago de Compostela.

 

 

untitled-40Torre de Hercules i A Coruna. Efter att ha lämnat Coruna sökte jag mig ut till kusten för att köra en omväg i bergen och längs Atlantkusten igen. Anlände till Santiago tidig eftermiddag och promenerade direkt in till centrum och katedralen där aposteln Jakobs kvarlevor ligger begravda enligt legenden. Det var rikligt med vandrare av alla de slag och åldrar som sökte sig in till katedralen för att avsluta sin pilgrimsvandring där. En vandring som jag verkligen vill genomföra framöver. Från Frankrike till Santiago är det 80 mil och den vandringen gör man på cirka 32 dagar. En fantastisk upplevelse enligt många. Och det sägs att man aldrig blir riktigt den samma person man var före denna pilgrimsvandring har jag läst. Får väl se om det stämmer.

 

untitled-99Efter att ha lämnat Spanien tillbringade jag 2 nätter i Guimaraes i norra Portugal.   Körde runt i norra Portugal och besökte den keltiska ruinstaden Citania de Briteiros utanför Guimaraes. Mycket vackert belägen på en höjd med storslagen utsikt åt alla håll. Det var en stor stad för cirka 3000 år sedan och invånarantalet uppgick till ett par tusen när den var som störst. Jag besökte också  städerna Chaves och Ponte de Lima som båda har en bro från romartiden. Efter besöket i Ponte de Lima körde jag in en bit i Spanien för att sedan svänga av söderut igen och köra genom nationalparken Geres.

 

untitled-156I Geres såg jag en liten flock vildhästar betandes längs vägen. Jag tyckte dom var riktigt fina. Och bilden här är på ett ganska nyfött föl. Jag tyckte mycket om Galicien och norra Portugal. Även hit vill jag återvända flera gånger till. Detta var en mycket trevlig och intressant mc-tur som varade i endast 6 dagar. Men jag hann med att se en hel del och jag fick uppleva vacker natur och intressant kultur och historia. Så tack för ännu en fin och minnesvärd upplevelse.Tack för jag fick återvända hel och frisk.

 

 

untitled-159

 

Vattenfall i Geres nationalpark.

 

 

 

 

 

untitled-34

 

Torget i A Coruna.

 

 

 

 

 

untitled-135

 

Romerska och  medeltidsbron i Ponte de Lima.

 

 

 

 

untitled-97

No Comments Yet.

Leave a Comment