Filmningen

20141016_161744Filmningen idag blev på Guincho beach. Praia do Guincho. Oliver fick vara ledig från skolan idag inför sitt första jobb. Vi vaknade till strålande sol och även helgen har varit solig och relativt varm. Som härliga skandinaviska sommardagar i början på December här, helt underbart. vi togs emot av en kille som visade oss var vi skulle lägga in Olivers kläder och sedan fick vi sitta in i restaurangbussen. Där bjöds det på god lunch ( en buffe) och Oliver fick byta ut skolmjölken mot en cola. Vilken dag, ingen skola, sovmorgon och gratis god lunch med cola.

Det här var alltså fullt pådrag med sminkvagn, restaurangvagn och folk som sprang hit och dit. Någon anlände med en massa kläder, och han som tog emot oss sa att vi väntade på det stora gänget som var i Lissabon på förmiddagen och filmade skulle snart anlända med hela sin crew och vagnen med snacks och tilltugg. Så det var bara att  sätta sig ini restaurangbussen och vänta så länge. Ja det är ju ett stort produktionsbolag med all sin personal och sina resurser, så  det var mycket folk och många bilar och vagnar.  Jag hade väl målat upp i min fantasi att vi skulle mötas av ett litet gäng i några få bilar. De två tjejmodellerna, några stylister och någon fotograf/kameraman med assistans. Lite enkelt och snabbt avklarat. Så blev det inte. Men Oliver var lugn och glad och njöt av lunchen och sin cocacola.

 

namnlöst-4

Ja det här var ju spännande och intressant. Fotografering är ju min stora hobby och jag har sagt flera gånger att om jag skulle få göra en ny yrkeskarriär så skulle jag välja något kulturellt och skapande. Helst något med film och filminspelning och vara med i ett team i ett produktionsbolag. Att få arbeta med något skapande och uttrycka kreativitet. Kanske finns möjlighet framöver att få vara med i bakgrunden med det här teamet under inspelning, filmning och fotografering. Och då få lära lite om film och filminspelning. Och även möjligheten till att träffa några fotografer i det här teamet och lära mer fotografering. Skulle verkligen vara mycket intressant och säkert väldigt trevligt.

 

namnlöst-18

Det här var en TV produktion inför Lidl`s 20-års jubileum. Skall sänds som TV reklam här i Portugal framöver. Det var några tagningar med surfare och en del tagningar med tjejmodeller i 20-års åldern. Det blåste rejält och programmet fick läggas om en del. Oliver fick filmas med en tjej från Island och det gick jättebra tyckte han. Det blev en hel del väntan under eftermiddagen. En cola till slank ner och en rejäl portion citronpaj avnjöts i restaurangvagnen.

 

namnlöst-15

 

Oliver och isländskan. Lite småfrusna nordbor.

 

 

 

 

 

namnlöst-22Ett fruset gäng i väntan. Solen sken men det blåste nästan storm idag. Så det blev rejäl sandblästring och  försöken att finna lä blev många.

 

 

 

namnlöst-24Oliver och dom två han skulle ha filmats med först innan programmet ändrades på grund av vädret.

 

 

 

 

 

 

 

namnlöst-5 Filmteamets restaurangbuss.

 

 

 

 

 

 

namnlöst-2Nyanlända inför dagens äventyr. I restaurangbussen i väntan på lunch. Vinande vilda vindar utanför.

 

 

 

 

 

namnlöst-13Inför ett hopp under filmningen. Ja så var den här dagen nästan slut. Vi hoppar över kvällens fotbollsträning och slappar av hemma. Imon e en ny dag. Allt e som vanligt igen. – När kommer min peng så jag kan beställa Lego ? – Eller jag kanske skall köpa några robotfiskar istället, vi får se vad det blir. Fortsättning följer.

Related Posts

2 comments

  1. 🙂

    Det slutar nog med att Oliver försörjer er ska du se. Good work!

    • 🙂 Jo, jag har önskat mig en Jaguar när läget kommer, men Oliver gillar inte det alls . Det skall vara Ferrari menar han 🙂
      Nåja mina världsliga ambitioner blir färre och färre. Och jag njuter bara mer och mer av det enkla i vardagen 🙂

Leave a Comment