Cascais

1305_namnlöst_030

Med sommar och skönhet och den blå Atlanten möttes vi . Känslan av blivande hembygd kom till oss genast. Underbara dagar och mycket givande möten med många olika  människor.  Väldigt lätt att bli förälskad vid första ögonkastet. Förstår att “Svennis” bodde här när han tränade Benfica och att ex fotbollsproffset Stefan Schwartz bor här. Här finns jättefina golfbanor, ridanläggningar, stora träningscentran , alla möjliga vattensporter och fina vägar för mc-åkning. Vacker natur med berg och med en liten skidanläggning i norra Portugal, om än skidsäsongen är kort här. Mycket med historia och kultur  i landet och alla deras goda viner från många olika vindistrikt, framförallt Douro området med sitt portvin. Maten är bara så fräsch och god och med en helt annan prisbild än i Sverige.

Bostadspriserna har ju sjunkit en del senaste åren men börjar stabilisera sig. Varit och tittat på en del bostäder i Cascais som var mycket fräscha och med nästan lyxig standard. En del var nybyggda men som stått tomma en tre -fyra år. Så en bra start är att hyra en bostad en tid och smaka på karamellen. Förefaller vara ganska lätt att genomföra detta med goda kontakter och köp av vissa tjänster. Många utlänningar bor här och många av dem är svenskar. Med några svenskföreningar och gemensamma evenemang. Nu när vi var där så var tex Tunakören och sjöng i Cascais domkyrka. En svensk proffessor från Karolinska skulle vara där och hålla något föredrag. Finns också ett glatt  svenskt gäng som spelar innebanby varje måndag med några aktiva och pensionerade kolleger till mig.

Sen blev vi körda runt av Mäklarens man,Lars från Danmark. En mycket trevlig bekantskap som jobbade mycket i Stockholm , på Malta och i Cascais. Han var alltså nästan mer lik Lasse Berghagen än Lasse Berghagen är lik sig själv. Och jag tänkte -här sitter jag alltså i en ny BMW stadsjeep och åker runt med Lasse Berghagen i Cascais .Det var  bara hans härliga “dansksvenska” accent som förde mig tillbaka till verkligheten.

 

 

Related Posts

2 comments

  1. Good day! Would you mind if I share your blog with my facebook group?
    There’s a lot of folks that I think would really enjoy your content.
    Please let me know. Thank you

    • Yes, you are welcome to do so.

Leave a Comment