Beautiful

Azoia-5Beautiful. Det här är bara så vackert och äventyrligt. En hikingtur till stranden Assentiz som ligger ganska nära Cabo da Roca, Europas västligaste punkt på fastlandet. Vandrade i ettmycket vackert landskap som tillhör Sintras naturpark. Grönt landskap med blommor och svamp och en vidunderlig utsikt. Och tystnaden total, bara lite fågelkvitter då det var nästan vindstilla. Det är bara en så fantastisk upplevelse att vandra i ett enormt landskap i tystnad och se naturens mäktighet i form av havet och de höga klipporna.

 

Azoia-13Det var en ganska krävande strapats att ta sig ner till stranden Assentiz, som delvis var svårighetsgrad svår. Men så vackert det var. Stranden ligger ganska nära där vi just nu tittar på en fastighet för att starta ett B&B. Bed and breakfast. En tanke som vi haft redan då vi bodde på gården i Ängelholm. Och denna fastighet är nyrenoverad och ligger mycket vackert i detta storslagna naturområde på landet men ändå närhet till Lissabon och massor av stränder och sevärdheter. Med möjlighet att hyra ut 7 sovrum och ett fristående hus med 2 sovrum. Vi får se hur det blir med detta framöver. Vi gör en grundlig undersökning med hjälp av bekanta och vänner och idag skall vi träffa ägaren och diskutera fastigheten.

 

Azoia-12Vi försöker tänka fritt i olika tankebanor och inte låsa sig fast vid gamla föreställningar. Som jag skrivit tidigare, tänka utanför boxen eller varför inte göra sig av med boxen. Det är det jag anstränger mig dagligen för att göra. Att se livet med öppna ögon och försöka vakna ur drömmen. Det är också smärtsamt att se sig själv, sina ord och gärningar som man skulle vilja ha ogjort. Men det är en del i processen att utvecklas och gå vidare.

Att lära känna sig själv vilket oftast leder till ett bättre liv. Det fungerar inte att sitta och tycka synd om sig själv, typ offerkofta, och bara se andras dumheter. Nä det duger inte. Man får börja med sig själv och sträva efter ett uppvaknande. Börja ifrågasätta världen, sig själv, människor, politik, religion, ekonomi, mat, miljön, naturen ja allt i vår värld. En del är ju riktigt bra men mycket är sjukt dumt och som Einstein sa så är mänsklig dumhet oändlig. Jag håller med. Och då får man börja med att förändra sig själv och sina tankar. Efter tankar kommer ord och handlingar, och sen vidare vanor och attityder som blir en del av ens personlighet. Men allt börjar med tanken.

 

Azoia-16Mycket runtomkring oss är inte vad det tycks vara. Och jag upplever att många inte vill se världen och sig själv. Rädsla, arrogans?  Oavsett vad så är meditation konstaterat bra. Detta återkommer forskning och undersökningar till gång på gång, om meditationens effektivitet och dess välgörande effekter för kropp och själ. Det kanske också kan bidra till ett uppvaknande då man får sinnesro och i många fall ett expanderande medvetande.

Personligen så upplever jag stor skillnad i mitt seende. Jag ser mitt liv som ett fumlande i mörker och på senare år åtminstone börjat öppna ögonen och få se lite ljus. Bara början på en process känner jag intuitivt. Och det är ingen tävling, man kan bara jämföra med sig själv. Samtidigt förändras ens syn på världen, tillvaron. Min upplevelse är smärtsam, att se mina ord och handlingar genom åren och förstå det på ett djupare plan. Och jag tror att det är viktigt att känna denna smärta och att känna ånger och sträva efter att göra bättre i nuet och framtiden. Att förlåta andra och sig själv och gå vidare. Bra.

 

Azoia-11Avslutningsvis för idag vill jag som alltid tacka för allt. Min oändliga tacksamhet för allt det goda jag får ta emot. Och min delade smärta med alla som lider bortom det jag kan förstå. Alla mina tankar  och helande till dessa gränslöst lidande människor genom alla tider.

Denna svamp växte på flera ställen i sluttningarna intill vandringsleden och jag  såg jag flera av  dem under gårdagens vandring. Den på minner om stolt fjällskivling som är en delikatess enligt mig. Och så vackert den stod där i grönskan på klippsluttningarna.

Related Posts

No Comments Yet.

Leave a Comment