Mc-tur Algarve

namnlöst-21En fyra dagars mc-tur till Algarve som startade ut tisdagsmorgon. Första natten tillbringades på ett hotell söder om Monchique. Hotellet ligger vid en gammal kurort med hälsosamt vatten som fortfarande tappas på buteljer på en fabrik som ligger i spa- och hotellområdet.  Gick en tur upp i skogen och drack av hälsovattnet. Friskt och gott. Det kommer också upp varmt vatten som man kan få dricka av i badhuset i området.

 

 

 

namnlöst-15Dagen efter bar det av till Algarves största stad Portimao. Jag hade fått låg oljenivå varning och fick uppsöka mc-verkstad för att köpa en liter olja och fylla på. Sedan ner till hamnen och där tog jag ett lunchstopp och efter avnjuten måltid strosade jag runt i området kring hamnen.

 

 

 

namnlöst-31Sedan körde jag västerut för att köra igenom Lagos och vidare västerut mot Sagres där man har fin utsikt över den Portugals sydvästligaste udde Cabo de S. Vicente. Bilden här intill är från  hamnområdet i Portimao.

 

 

 

 

namnlöst-42Här ser vi Cabo de S. Vicente. Och nedan bild från klipporna nedanför Sagresområdet.

 

 

 

 

 

namnlöst-40

 

 

 

 

 

 

 

namnlöst-47Sedan jag kört igenom Sagres och även en runda ner till hamnen bar det österut mot Albufeira där jag skulle övernatta två nätter. Jag upplevde Albufeira som en mycket trevlig och gemytlig stad. Även om allt var uppbyggt kring turism. Vackra stränder och ett trevligt centrum med väldigt många restauranger. Det var fullt med turister nu i slutet på september. Många svenskar men kanske ännu fler engelsmän. Sir Cliff Richard stod bild på några pappfigurer med en flaska vin i sin hand. Fick senare veta att han äger en Vingård utanför Albufeira. En liten Quinta. Men inget vidare gott vin berättade en man för mig.

 

namnlöst-86

 

Albufeira. Dag tre startade jag österut för att besöka Tavira. Den mest pittoreska staden i Algarve har jag läst. Men först körde jag igenom Faro, stannade vid hamnområdet och tog några foton. Inget speciellt, men trevligt runt hamnen som det brukar vara på de flesta orter. Fortsätter mot Tavira längs kustvägen, men man ser inget havet förrän framkomst till Tavira. Jag körde runt i staden lite och gav mig ut mot kusten mot Taviraön, dit man kan ta sig med en båt. Passerade saltbäddar och fågelrika våtmarksområden på vägen ut mot ön.

 

 

namnlöst-67

 

 

Saltbäddarna. Efter att kört runt i Tavira begav jag mig norrut för att ta en annan väg hem till Albufeira. Ett böljande vackert bergslandskap med en härlig väg för mc körning. Begav mig mot en liten by i bergen som heter Cachopo. En riktigt vacker utsikt på en stor del av denna sträcka. Så den tänker jag köra fler gånger.  Efter Cachopo sydvästut mot Albufeira.

 

 

namnlöst-70

 

Det böljande bergslandskapet mellan Tavira och Cachopo.

 

 

 

 

 

namnlöst-132Fjärde dagen startar jag ut ganska tidigt i ett vackert sommarväder. Klarblå himmel och en svag bris när jag lämnar Albufeira. Jag kör mot Silves nordväst om Albufeira för att titta på en borg som Morerna byggt under sin tid på Iberiska halvön från 700- talet till 1200-talet. Ett trevligt besök i Silves där jag strosar runt och tar lite foton. Köper ett par flaskor likör i en liten butik sidan om borgen. En likör som gör lokalt av naturliga råvaror utan tillsatser. Mycket god.

 

 

namnlöst-144Ett cafe och en bar med annorlunda barstolar i Silves. Fräckt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No Comments Yet.

Leave a Comment