Magiskt

1403_vattenfall_043Magiskt. Time, tiden, stunden. Den där ljuvliga stunden som är helt magisk. Morfar, farmor är med sitt barnbarn eller föräldern med sitt barn. Eller den där underbara stunden med sin älskade. Eller en stund med en god vän, och man är helt upptagen av stunden, det är magiskt och man har det lättsamt och upprymt men också lite djup och man kommer varandra nära.

Då ringer plötsligt mobiltelefonen. Farfar tar upp telefonen och trycker av den. Tar bort ljudet och den slutar ringa. Han tittar inte ens vem som ringde. Barnbarnet tittar förundrat på sin farfar och frågar, – farfar varför gjorde du så där? – Jo, nu är det bara du och jag, förklarar farfar. Du är det viktigaste för mig nu och jag kan ringa upp den som sökte mig senare efter vår stund. – Den här stunden är magisk och ingenting kan förstöra den för oss. Barnbarnet känner sig stolt och betydelsefull. Jag är viktig för min farfar,  rent av viktigast tänker barnbarnet.

 

1403_vattenfall_049Det är stort, det är magiskt, det är RESPEKT. Kommunikationen och närheten till en annan människa live stunden magin i mötet mellan två människor. Vad rusar alla efter? Vad söker vi? Att vara i stunden och  inte bara lyssna, utan även höra vad den andra människan säger. Finns det någonting mer tröttande än att tillbringa tid med en människa som enbart  pratar om sitt och sig själv? Aldrig ställer en fråga och hör svaret och sedan ställer en följdfråga. Det är mer tröttande än att se målarfärg torka eller vatten avdunsta om någon frågar mig.

 

1403_vattenfall_021Så ta vara på stunderna med barn, barnbarn, sin älskade och sin vän. Ingen är så viktig utan att man kan stänga av telefonen när man har en “magisk” stund tillsammans med någon.  Framförallt barnbarn och barn. Pappa eller farmor, morfar stängde av telefonen när det ringde bara för att få vara med mig tänker barnet. Detta är så stort, detta är respekt.

 

 

 

1403_vattenfall_027En magisk dag att få vandra i denna underbara natur med behaglig temperatur och värmande sol. Frisk luft och djupa lugna andetag. Porlande vatten i levadan och brusande vattenfall som letar sig  nerför de branta klippväggar.

 

 

 

 

1403_vattenfall_056Uppmärksamhet och koncentration krävs för det är stundtals stupbrant ner och utan skyddsräcke. Ett fall där och man är inte i denna dimension mer. Men det är så vackert längs de här vattenkanalerna som är uthuggna för hand i berget och sedan gjutna. Imponerande hantverk.

 

 

 

1403_vattenfall_028Och alla de uthuggna tunnlar genom bergen för att leda fram vattnet till sina odlingar. Ganska trångt och mörkt blir det. Så lampa rekommenderas. Om bilden här förstoras kan man se ljuset i tunneln, där långt borta som en liten ljus prick. Precis som i livet när det är som mörkast kan man skönja ljuset där långt borta. Fast ibland kan det kännas otålmodigt långt borta i tiden innan ljuset i tunneln kan börja skymtas. Kan kännas lite varning för klaustrofobi här.

 

 

 

1403_vattenfall_016

 

 

1403_vattenfall_025

1403_vattenfall_050

 

 

1403_vattenfall_016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts

No Comments Yet.

Leave a Comment