Health and fitness

Dagens träningspass.Peak fitness i form av Sprint 8.Hög intensiv intervall träning. Springer järnet, 90-100% i 30 sekunder,vilar 90 sekunder.Detta gör man 8 gånger.Passet tar ca 20 min och den aktiva delen är 4min.På intrevallen 7 och 8 skall man nå sin max puls som är 220-sin ålder.Detta känns obekvämt för de flesta att nå max puls och känna att man knappt får luft,dessutom mjölksyran som rusar runt i hela kroppen.

Senaste forskningen visar att denna träning har många hälsofördelar gemfört med alla andra träningsmetoder.Den viktigaste är att man drastiskt höjer HGH -mänskligt tillväxthormon.Detta bidrar till att bromsa åldrandet. Vidare stärker det kroppen och ökar fettförbänningen och muskeltillväxten.Viktigt är att inte inta någon form av socker ,kolhydrater 2 timmar före och 2-3 timmar efter då detta hämmar bildandet av HGH.Så bäst är att inta ca 20-25g ren vassle protein inom en halvtimme efter avslutad träning för återhämtning och reparation.

Forskning visar att detta är en metod som bromsar åldrandet och studier tyder på att det även kan reversera åldrandet till viss del.Det är ju förkortningen av Telomererna varje gång en cell  delar sig och medför att vi inte lever längre än 120 år.Men även diet och livsstil påverkar hur mycket Telomererna förkortas vid varje celldelning.Och det visar sig att förkortningen blir mindre när man man utför Hög intensiv träning 2-3 ggr i veckan typ Sprint 8.Man kan även cykla,dra i rep,crosstrainer ,springa plant eller i motlut mm.Det viktiga är att man ger järnet och kommer upp i maxpuls.Och sen vara noga med dieten direkt efteråt.

Vi har tre olika typer av muskelfibrer.1- långsamma 2.-snabba och 3.-supersnabba.Och det är när man tränar dom supersnabba musklerna  som produktionen av HGH, -tillväxthormonet, sätter igång och ger alla dessa hälsofördelar.Se vidare i avsnittet  Health and Fitness som ligger under sidan 2- about me.

 

 

Related Posts

1 comment

  1. Vilken jättebra blog, man ska kolla in allting, jag lovar!

Leave a Comment