Havet

1403_havet_098Havet. The old man and the sea. Vandrade runt på Madeiras sydostliga udde. En fantastiskt härlig dag. Behaglig temperatur och solen bröt igenom det tunna molntäcket sporadiskt och värmde gott. Satte mig ner flera gånger och bara njöt. Frihet. En härlig känsla och därefter följde ett lyckorus. Vad är frihet? Euforiskt!

Att börja göra sig av med boxen. Det tar säkert mer än ett långt liv att bli helt fri. Men man “måste” ju börja någonstans. Tänka fritt utan att slå i väggarna i boxen. En glädje och tacksamhet att jag inte längre styrs av traditioner, mönster och tankekonstruktioner, i den omfattning som jag gjorde förr. Dessa inte är mina egna, så är det för oss alla. Jag målar min egen tavla som jag vill ha den. Nej helt rätt, det är inte att vara egoistisk, men egen. Alla skall måla sin egen tavla. Hur mycket av våra tankekonstruktioner är våra egna? Hur mycket har vi inte blivit präglade i livet, oundvikligen, både det som är bra och sådant som blir destruktivt, hämmande och dåligt för oss. ? Men det går att skala av, som lagren på en lök. Ju närmare kärnan man kommer ju mer blir man sig själv och då vet man mer hur man vill måla sin tavla. Ja, och blir man inte nöjd ibland eller om ett penseldrag blir fel eller tokigt, då målar vi  bara om det.

1403_havet_117

Sitter här och blickar ut över den blåa Atlanten och njuter av den friska brisen som smeker mitt hår och min hud. Fotot härintill visar vad jag tycker är det vackraste som finns, ja med lite fantasi, min fantasi. Där allt mänskligt liv är sprunget ur. Jag andas djupt in den friska luften, fyller lungorna och känner att jag verkligen lever.Djupa andetag med näsan och laddar livsenergin Qi,

En sån lycka och tacksamhet att bara vara och att få njuta av den magnifika utsikten och de vackra blommorna. Se fotona nedan!  Att göra sig fri från bundenheten och leva sitt eget liv och följa sina värderingar. Alla de politiska, ideologiska, ekonomiska och religiösa “lagar” som kontrollerar  och har kontrollerat människor fullständigt genom tiderna. Om vi tar lärdom av det som utvecklade människor- mästare, har berättat och lärt oss i årtusenden! Lyssna inåt och följ din egen väg. Varje ledare som ropar -Kom följ mig och min väg !! Det är en falsk profet. En verklig ledare ropar till alla – Det här är min väg, prova den om ni vill och om det känns rätt för dig, häng med. Annars finn din egen väg och följ den. Så talar en sann mästare.

1403_havet_103

Vi har ju alla förpliktelser och “måsten”. I alla fall under perioder av vårt liv. Lagar och riktlinjer behövs. Men en verklig frihet bygger på ansvar och kärlek och respekt för allt liv. Även att vårda och ta hand om moder Jord som förser oss med allt vi behöver för levnad.

En storslagen dag och bilderna berättar om hur vackra platser på Jorden det finns!! King of everything! Hi..king Så kan det upplevas ibland. Lyssna och njut. Enjoy!

 

 

 

 

1403_havet_0831403_havet_071

1403_havet_0471403_havet_0451403_havet_0431403_havet_0971403_havet_0661403_havet_0391403_havet_009

Related Posts

No Comments Yet.

Leave a Comment