Elite models

 

ace-model-88Elite models. Så efter 27 år blev det dags för hustrun att få komma in i Elite models. Förra gången var i Växjö för 27 år sedan då självaste grundare av Elite models John Casablanca var i bland annat Växjö för att söka modeller. En master suit på stadshotellet i Växjö dit många sökte och fick träffa John. Åse gick till hotellet för att besöka kompisar som skulle söka till modell och lyckan i Paris. Åse blev sittande med värdinnan, som var en svensk modell som vunnit årets modell tävling i tidningen Vecko Revyn samma år, i korridoren utanför suiten.  Många kom ut gråtandes efter mötet med John mindes Åse. John var väldigt rak och ärlig mot sökanden. – Nu är det din tur sa värdinnan till Åse som inte alls hade kommit dit för att söka till modell, utan mer av nyfikenhet och för att träffa kompisar som sökte. Ta chansen och gå in till John nu när du ändå suttit här så länge och pratat manade värdinnan.

Allt gick snabbt och Åse gick in till John Casablanca som bestämde sig direkt i princip och sköt fram “fett” kontrakt på skrivbordet till Åse som innebar flytt till Paris och jobb i modell branschen där. Åse frågade om han kunde vänta ett år så hon kunde göra färdig sin högskoleutbildning. – nej jag väntar inte sa John. Och så blev det den gången. Ung och oerfaren och flytt till Paris och avbruten utbildning med ett år kvar till examen. Nej, Åse kände att hon inte kunde  skriva på i all hast och bara släppa allt och dra till Paris.

Vi har pratat om detta många gånger och Åse har självklart undrat en del på hur livet skulle ha blivit i Paris och eventuell framgång i branschen. Det kunde kanske också blivit svårt med problem och droger och annat destruktivt. Man vet aldrig självklart. Men nu kom möjligheten och det blev inskrivning igår i Lissabon.

 

ace-model-112Så är livets olika skeenden och livets väg som formas efter de beslut vi fattar. Vi har pratat en del om detta och Åse har många gånger funderat på vilket liv det skulle blivit om hon tackat ja till John Casablancas erbjudande till att jobba för Elite models. Men nu så är hon där efter 27 år. Efter att ha gått på sin diet och tränat och fått rätt på hormonbalanser så tog dom in henne direkt efter det hon var där förra veckan. Igår skrev hon in sig och nu börjar det. Så får vi se vart detta leder. Vi har ju jobbat tillsammans med förändringar i kost och livsstil. Tränat och försöker se livet positivt och trivas och njuta av vardagen. Dessutom har vi ju gjort mycket fotografering tillsammans i olika miljöer.

 

ace-model-48Som skrivits tidigare så är fotografering mitt stora intresse och jag är väldigt glad och tacksam att få vara smått delaktig i allt detta genom fotograferande och all satsning i det vardagliga. Det var väldigt glädjande igår då Elite models ville ha henne i avdelningen där de “unga” modellerna är med. Inte bara i womens division för äldre kvinnor. Och det brukar ju inte vara så när man är 45 år. Men det finns ju många olika sätt att bromsa åldrandet på som jag skrivit mycket om tidigare. Man kan till och med reversera åldrandet och få det att gå baklänges en bit. Inget konstigt med det.

 

ace-model-112Detta är ju en kul grej och vad det än leder till så har vi haft väldigt roligt och det har  hittills varit mycket stimulerande och berikande. Vi har lärt oss mycket och fått en fin erfarenhet och skapat många nya trevliga kontakter. Och detta är bara början. Den 8:e oktober är vi inbjudna till en ganska känd fotografs fotoutställning i Lissabon och det ser vi framemot. Det blev ju väldigt stor respons på dessa bilder jag tagit och som Åse lagt ut i media.

 

Ace model-40Jag gläder mig till att få ta del av allt detta och få möjlighet att fotografera mycket framöver. Jag har ju endast hobbyambitioner och försöker leva ett väldigt “laid back” liv. Just for fun. Men jag tycker just Åses historia om att få chansen igen efter 27 år är intressant, spännande och mycket glädjande. Jag vet hon bara gett sig den på att få göra ett jobb i alla fall. – Jag skall göra ett jobb efter all denna satsning har hon sagt, sen är jag nöjd. Nu blir det kanske mer och å får vi ju se det som bonus. Det är ju så att bara komma in på Elite models när man är 45 år och få komma med i avdelningen bland de unga är en personlig “framgång”. Sen vad det blir för jobb och arvode spelar absolut ingen roll. På ett sätt är målet redan nått och allt annat är bara bonus och extra.

 

ace-model-92Då vi också haft mycket motgångar och tuffa procedurer i livet att gå igenom som så många andra (eller de allra flesta) Vi utvecklas med motgångar som alla andra. Och vi har definitivt inte valt någon reinkarnations semester här på Jorden 🙂  Vi gläder oss mycket till allt detta med fotografering och ser vart det leder. Hur det än blir har vi redan nått det vi eftersträvade. Glädjen att få ta del av kulturlivet i Lissabon och kanske också i andra länder framöver känns riktigt spännande och stimulerande. Och blir det inte så är vi ändå mycket nöjda och glada.

Jag upplever det som att en del är på nån slags reinkarnations semester här på Jorden. Deras största problem är bara vilken deras nästa resa skall bli, eller vilken nästa dyr leksak som skall köpas in eller hur pengar skall bli till mer pengar och så vidare. Och vad beträffar mänskliga relationer har väl de flesta upplevt problem och svårigheter av allehanda slag. Själv tycker jag det är mycket intressantare med människor som haft motgångar och utvecklat en stor ödmjukhet inför livet. Jag känner många gånger frustration då jag möter människor som bara tycks ha flow och till viss del utstrålar arrogans och självgodhet.

 

ace-model-61Ta gärna del av kulturlivet här. Lägg in en resa till Portugal och upplev mycket trevligt och intressant. För fotointresserade så kan vi ju fotografera lite vackra och spännande miljöer här nere. Någon skrev ju att bli inte förvånade om vi dyker upp i Portugal framöver. Ja gör gärna det. Vi finns här och vi flyttar in i vårt nya hus om 3 veckor i Colares. Adressen är Estrada do Rodizio 50 i Colares.  Vi renoverar för fullt nu och är strax färdiga. Välkomna!! Alla ni i Sverige var ni än sitter och är glada. Helsingborgstrakten, Kristianstad,  mörkaste Småland, Malmö, Stockholm, Göteborg, Åstorp, Ängelholm eller varhelst. Välkomna! Häng med på kulturevenemang i Lissabon, det finns mycket att uppleva för alla smaker och tycken. Många flyttar hit och inflyttningen bara ökar och ökar. Jag känner stor glädje och tacksamhet. Och det är en stor förmån att få uppleva Portugal och Spanien och få ta del av allt detta intressanta och vackra som finns här.

 

 

ace-model-66Nothing lasts forever, så njut av livet och ta vara på nuet. Det finns inget annat än just nu. Här och nu. Allt annat är bara föreställning i sinnet (hjärnan). Mindfulness som det har skrivits så mycket om och som är så välgörande, särskilt i dessa tidevarv med mycket stress och högt tempo. Att släppa taget om det förflutna som smärtar många. Att inte älta gammalt och irritera sig på alla misstag man själv gjort och dumheter som andra gjort. Motgångar utvecklar en på sikt. Det kanske inte alltid upplevs så…..men on the long run så är det välgörande med motgångar och att få möjligheten att se sig själv annorlunda och se inåt och komma till självinsikt. Allt handlar om en själv till syvende och sist.

 

 

 

ace-model-168Det är med stor glädje och tacksamhet att få flytta utomlands och uppleva ett annat lands kulturliv och ta del av livet där. Portugal och Spanien som vi tycker så mycket om och vill stanna för alltid. Det är mycket trivsamt och vi ser det som en stor förmån att få bo och leva här. Många flyttar hit och inflyttningen bara ökar och ökar. Att flytta utomlands är ju ett äventyr och något intressant och spännande skulle de flesta tycka. Lära sig ett nytt språk och träffa nya vänner och uppleva en massa annorlunda saker. Ta del av landets kultur, natur och historia.  Ja det är väldigt berikande och utvecklande.

 

ace-model-91

Lägger in en del bilder i svart och vitt och några i färg som synes, som vi tog i somras. En del foton kommer ju att finnas med på Åses comp-cards i Elite models. Nu är det en del nya projekt på gång närmast. Bland annat i Sintra park där det krävs tillstånd för att fotografera lite mer än vanliga turistfoton. Men man får inte använda stativ och speciell belysning och så. Men det är en mycket fin och vacker miljö i den gamla parken som tillhörde kungens sommarpalats på vackra Sintra berget.

 

ace-model-182

Ta gärna en titt på Åses sida för inspiration, motivation och titta på fler bilder för intresserade.   www.showqueen.biz

Åse kommer skriva mer om hur just hon gjorde för att komma i balans efter att ha varit rejält nedgången med stor obalans i hormonsystemet. Det handlar inte bara om träning och kost. Dessutom så har vi SÅ MYCKET miljögifter omkring oss som stör hormonsystemet och framförallt hos kvinnor som har hormonstörande preventivmedel. Effekten kan bli förödande i denna kombination av allt vi stoppar i oss och allt i den yttre miljön vi får i oss via hud och lungor. Och lägg dessutom till stress av allehanda slag. Men hormoner styr allt, precis allt. Och obalanser kan slå ut delar av kroppens system. Jag kan ju avslöja här utan att gå djupare in på det att Åse började med ett hormontest som görs enkelt och billigt. Och därifrån började resan.

Själv ser jag det här med hälsa och träning som en möjlighet att entusiasmera, motivera och inspirera till ett friskare och gladare liv. Både kroppsligt och själsligt. Jag har skrivit mycket om träning och kost. Och även några inlägg om den vackra naturen och om hur vi alla borde vårda den och lämna efter oss något fint, vackert och hållbart till kommande generationer. Naturen är en stor källa till hälsa, avkoppling och påfyllande av positiv energi.

 

ace-model-61

Catch the moment and enjoy life. It’s all an illusion anyway 🙂

 

 

 

 

 

ace-model-28

Skriv gärna en rad och önska henne lycka till. Vad det än blir av det. Själv önskar jag er all lycka i  alla era positiva och glada förehavanden. Må väl och väl mött i Portugal.

 

 

 

Ace model-76

Elite models:  With offices in over many countries, Elite Model Management is the World’s biggest model management company. Det står så på Elite models sida för Stockholm.

Elite Model Management Corporation är en modellagentur, grundad i Paris år 1972, av John Casablancas och Alain Kittler. Elite Model Management är nu ägd av Creative World Management. Huvudkontor i USA.

 

Ace model-61

 

 

 

 

 

 

ace-model-152

 

 

 

 

 

 

ace-model-71

 

 

 

 

 

 

ace-model-108

 

 

 

 

 

 

ace-model-8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts

No Comments Yet.

Leave a Comment