Bygga broar

namnlöst-12Att bygga broar och riva murar. Människor når varandra i samförstånd även om man tycker olika. Man är eniga om att man är oeniga i smak och tycke. Men man kan ändå ha en trevlig stund och utbyta tankar och känslor kring livet. Detta är samförståndets kärna. Livets gåtor och frågor är många och vi är inte ens i närheten av att ha svar på en endaste. Att rangordna livets stora mysterier är inte relevant för de är olika för alla och envar. Själv tycker jag att medvetandet och den outsägliga ondskan och grymheten i världen är bland det mest ofattbara i tillvaron. I somras träffade jag ett par som bor i Skövde och håller på med den vetenskapliga delen av den danske filosofen Martinus läror. Paret har tillsammans med en  svensk läkare som också är engagerad i medvetandefrågor, deltagit i en stor medvetandekonferens i USA för ett par år sedan. Vi hade en mycket trevlig och inspirerande pratstund tillsammans om livet, medvetandet och dödens mysterier. De hade träffat många olika vetenskapsmän och professorer på konferensen och fått ta del av senaste forskningsresultaten inom området. Även i Stockholm hölls en konferens om medvetandet för ett par år sedan där paret också deltog och fick träffa ledande forskare. Bland andra var Deepak Chopra där och höll föredrag. Han är utbildad läkare och är verksam i USA. Deepak har också skrivit ett stort antal böcker om hälsa, livet, döden och Ayurveda, den indiska hälso- och läkekonsten.

Jag läser många böcker och lyssnar till människor med ett öppet och vidsynt sinne. Att ifrågasätta och undersöka är viktigt för att inte vilseledas av olika läror och få en felaktig bils av hur saker och ting hänger ihop. Den stora frågan är om medvetandet är materiellt eller icke materiellt. Därom tvistar medvetandeforskarna. Mycket intressant material finns att läsa om detta. Kvantfysiken har en stor plats i forskningen om livets mysterier och om medvetandet. Enligt forskare och vetenskapsmän kan man inte iaktta något utan att påverka det på kvantfysisk nivå. Det vill säga att medvetandet påverkar materien och energin. Detta har påvisats i experiment. Dubbelspaltsexperimentet visar att ljus är både en ström av partiklar och en elektromagnetisk vågrörelse, men inte på samma gång. Det uppträder som antingen eller beroende på omständigheterna. Kanske är det så med många av  tillvarons största frågorna, att det inte finns ett enkelt svar utan att svaret är både ock. Även om både ock är varandras motsatser.

Jag kan verkligen rekommendera några av Deepak Chopras böcker. Han beskriver hur man kan föryngra sin kropp och uppnå riktigt god hälsa. Han är verligen en auktoritet på området som både västerländsk läkare och kunnig inom den indiska hälso- och levnads visdomen, Ayurveda. Även Joseph Mercola från USA är väldigt kunnig inom hälsa, träning och kostlära. Han tar del av de senaste forskningsrönen kring träning och kost och publicerar det på sin sid utan kostnad. Här finns all information om hur man kan uppnå optimal hälsa och faktiskt föryngra sin kropp på ett helt naturligt sätt med träning och rätt kost. Jag har skrivit en del om detta i tidigare inlägg.

Jag upplever det som en riktigt snårig djungel av alla tillskott och välgörande preparat man skall stoppa i sej. Men behövs det verkligen? Knappast. Iallafall skall jag än en gång beskriva ett vitamins oerhörda betydelse och ett mineral som man verkligen rekommenderar. Det är D-vitamin som många av oss nordbor lider brist på, särskilt under vinterhalvåret. Det är av stor betydelse för immunförsvaret och är med och påverkar flera viktiga processer i kroppen. Så är det något tillskott man skall ta så är det D3- vitamin. Ja det skall var D3. Mineralet är Magnesium som det har fokuserats en hel del på den senaste tiden. Alla vitaminer och mineraler är ju självklart viktiga och samverkar med varandra. Men se till att få D3 och Magnesium i tillräckliga doser.

Bygg en bro mellan barndom och ålderdom. Barndomens friskhet, nyfikenhet och full av energi tillvaro, och ålderdomens vishet och stillhet. Det har aldrig dokumenterats eller vetenskapligt bevisats att sjukdom och skröplighet hör ålderdomen till. Att vi åldras kommer vi inte ifrån, men processen går att sakta in rejält med en del enkla och välgörande metoder. Det tycks såsom att människor tar för givet att dom skall få sjukdom och skröplighet i samband med att dom åldras. Det finns inga belägg för detta. Till största delen lever vi fel i förhållande till hur vi är konstruerade och utvecklade genom årtusenden. Maten vi äter och att vi rör oss för lite. Och….. här kommer det igen….vi äter för mycket. Låt kroppen ha sina viloperioder för reparation och återuppbyggnad. Intermittent fasta, ej att förväxla med nån just nu populär 5:2 diet. Avstå från att äta 14-18 timmar nån eller två gånger i veckan. Ät sedan så mycket som känns bra resten av dagen.

Topplistan för att nå ett rejält hälsouppsving och för att bromsa åldrandet.

1. Styrketräna, belasta musklerna för bibehållen styrka och volym. Gärna lite varje dag.

2. Intervall träna och försök uppnå maxpuls för din ålder ( 220 minus din ålder). En eller ett par gånger i veckan.

3. Fasta intermittent två gånger i veckan. 14-18 timmar är bra, så får du ett ätfönster på 10-6 timmar.

4. Ät mindre. Ett mindre kaloriintag bromsar åldrandeprocessen i cellerna.

5. Ät mindre kolhydrater, särskilt dom livsmedel som innehåller mycket stärkelse. Ät mer av nyttigt fett. Typ kokos, avokado, raps, omega-3 och olivolja. Även smör, riktigt smör utan tillsatser är bra.

Listan kan göras lång, mycket lång. Men följer man det här kommer det att göra underverk för din hälsa och välmående, samtidigt som du föryngrar kroppen. Ja, det var två dagar med hälso- och kosttips.

 

 

 

 

Related Posts

No Comments Yet.

Leave a Comment