Tänkvärt

Hellre lyss till den sträng som brister än att aldrig våga spänna en båge

view more

Året är 1961 när jag föds i Stockholm på Danderyds sjukhus. Min pappa Evert Henriksson flög DC-3  i Linjeflyg, på Bromma. Min mamma hette Beatrice Henriksson och vi bodde i en lägenhet i Kallhäll. Vi flyttade 1962 till Åstorp  utanför Helsingborg i Skåne, då min pappa gick tillbaka till Flygvapnet som flyglärare på F5 Ljungbyhed.

Jag tyckte mycket om fysisk aktivitet och det blev bollsporter av alla slag. Jag älskade att vara i naturen och på landet hos min mormor och morfar. Där tillbringade jag många veckor under min uppväxt. Friheten och att få besöka bondgårdar och de vänner jag hade där.

Fotografering blev ett stort intresse i tidiga tonåren. Och det är det som kommer att ta upp mycket på min hemsida. Fotboll var väl det jag ägnade mest tid åt under tonåren. Men även styrketräning och jogging i skogen som jag älskade så mycket.

Gick 4-årig teknisk utbilding på Klippans gymnasium. Där växte ett intresse för flyg fram och jag bestämde mig för att söka till pilotutbildning i Flygvapnet. Jag anbtogs och började på F5 Ljungbyhed 1981. Hamnade sedan på F17 Ronneby och flög där S37 Viggen på andra division, Quintus blå.

Tog sedan tjänstledigt från Flygvapnet och gick civil flygutbildning i USA 1985. Sedan tog en civil flygkarriär vid och det blev 2 år i Linjeflyg och sedan började jag i SAS 1989.

Träffade Paula från Oskarshamn 1986. Vi slog oss samman och fick så småningom tre söner. Bodde i Oskarshamn från 1991 till 1999. Vi skilde oss 1997. Jag flyttade tillbaks till Skåne och träffade min hustru Åse 2002. Vi har Oliver tillsammans som föddes 2005.

Vi köpte en gård utanför Ängelholm som vi renoverade och byggde upp.Vi hade hästar och en del andra djur där. En härlig tid att riktigt få känna och uppleva livet på landet. Sedan blev det flytt till Luntertun 2011 och  här bor vi och trivs nu.

Jag slutade flyga i SAS 2010 på grund av rygg- och nackproblem. Ett diskbråck som jag fick 2007 och en kronisk rygginflammation som jag haft länge och som förvärrades med åren. Numer blir det mycket träning och promenader för att hålla ryggen i trim. Även stretching och lite yoga övningar som minskar min smärta och stelhet. Många böcker slukas om alla möjliga ämnen. Fotografering blir det en hel del av och det är ett av mina stora intressen. Gick en nybörjarkurs i spela gitarr 2011. Så nu blir det en del spela och sjunga  träning. En utmaning,verkligen. Och ett stort intresse är att köra motorcykel. Kombinera långturer med att besöka vacker natur, historiska platser och kulturella begivenheter av alla det slag.

Framtidsplanerna är att flytta utomlands inom något års tid. Flytta till ett varmt och behagligt klimat. Tankar att eventuellt starta någon verksamhet där, kanske ett litet bed and breakfast eller något sådant med turism. Ett land fullt av vacker natur,intressant historia och med många trevliga aktiviteter i ett åretrunt behagligt klimat.

Efter mycket letande och efterforskning har vi funnit ett land som vi tycker stämmer med våra önskemål. Är i full gång med att undersöka detta. Har väl kommit fram till ungefär var vi kan tänka oss att bo. Att åtminstonde prova en tid och se hur det fungerar med trivsel och acklimatisering. Det är ju inte värre än man kan flytta till Sverige igen eller till nåt annat land. Mina tankar är att ha en åretruntsäsong för alla de saker som jag värdesätter mycket. Bland annat mc-körning, naturvandringar, tennis och dykning och mycket annat.

“Du föddes som ett original, dö inte som en kopia”

-John Mason-

My Equipment

 Här beskriver jag min utrustning som jag använder till mina fritidsintressen. Motorcykel , vandringsutrustning och kamerautrustning.

view more
 • BMW K1600GTL
  Min BMW  K1600GTL. En dröm att köra denna touring mc. Ser framemot många nya...
  more
 • Canon EOS 60D
  Jag använder en Canon Eos 60D. Fotograferar mest med ett zoomobjektiv 17-85mm. Använder även...
  more
 •  ...
  more